Appel notentaart

Als je mij vraagt wat een van mijn favoriet taarten is dan is het zeker een appeltaart en dan helemaal deze variant met een topping van crunchy noten.

Deze taart maakte ik alweer een paar maandjes terug voor mijn verjaardag in maart en deze taart was een absolute topper want hij was zo op.

Het recept bestaat eigenlijk uit een basis recept appeltaart en daaraan worden noten toegevoegd als crunchy topping, de Maple siroop zorgt voor een glanzend laagje op de noten waardoor de taart eruit ziet om in te bijten.

Recept voor appel notentaart

  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanille suiker
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram blue band halvarine
  • 8 grote jonagold appels
  • 2 eetlepels kaneel
  • 250 gram ongezouten en ongebrande notenmix
  • 2 eetlepels maple siroop
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze

Zorg ervoor dat alle boter en eieren op kamertemperatuur zijn voor je begint.
Neem een springvorm van 24 centimeter bekleed de bodem met bakpapier en vet de vorm goed in met boter.

Bestuif de vorm lichtjes met wat bloem dit zorgt ervoor dat de appel noten taart straks makkelijker loskomt uit de vorm.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Schil de appels en verwijder het klokhuis snijd de appel in kleine stukken doe ze in een kom en voeg het kaneel toe en hussel goed door mekaar.
Zet de appels even aan de kant want we gaan nu verder met het deeg.

klop in een beslagkom de boter, blue band halvarine, suiker, vanille suiker en het zout met een mixer tot een luchtige massa.
Voeg de eieren toe en klop het tot een egaal beslag zonder klontjes.
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven je beslag en kneed het met je handen of met een mixer met deeghaken tot een zacht samenhangend deeg.

Als je een keukenmachine hebt kun je ook alles daarin doen en dan doet de keukenmachine het werk.
Bekleed nu de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg zorg dat er geen gaten of kieren in het deeg ontstaan maar dat het overal even dik is en netjes aansluit.

Doe nu de appelvulling in de taart en bak de taart 90 minuten in het midden van de oven.
Als de taart klaar is haal je hem uit de oven en laat hem wat afkoelen nu kun je aan de slag met de notentopping.
Neem een grote koekenpan en rooster hierin kort de noten goudbruin zet het vuur uit en voeg de maple siroop toe, roer dit met een spatel goed door mekaar totdat alle noten mooi glanzen.
Doe nu de noten over de appelvulling en klaar is je appel noten taart.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*