Baba Ganoush een spicy aubergine dip

Baba Ganoush een spicy aubergine dip

Baba Ganoush een spicy aubergine dip uit het midden oosten

Baba ganoush een spicy aubergine dip uit het midden oosten.
Het wordt gemaakt van aubergines.
En op smaak gebracht met Tahini rode peper, citroensap, olijfolie en knoflook.
Tahini is een midden oosterse pasta van sesam zaadjes en erg lekker.
Zelf ben ik normaal niet zo van aubergine ik lust het alleen in Melazane ala parmigiana.
Maar deze Baba ganoush heeft me spontaan verast ik vond hem erg lekker, maar mij vriend was helaas niet zo enthousiast.
Ik serveerde er heerlijke naan bij.
Maar is ook erg lekker op een stukje brood of een toastje of dip er lekker wat rauwe groenten in.
Met die laatste optie krijg je dus mega veel groenten binnen aangezien de dip ook op basis van groenten is.
Een win – win situatie dus.

Aubergine roosteren.

De aubergines worden geroosterd in de oven hierdoor worden ze lekker zacht.
Je kunt ze ook roosteren op de gaspit of in de zomer lekker op de barbecue dan geef je ze ook nog een lekkere rooksmaak mee.
Hoe zwarter de schil van de aubergine des te zoeter wordt het vruchtvlees.
Voor de dip gebruiken we alleen het vruchtvlees de schil van de aubergine gooien we weg.
Daarna is het kwestie van alle ingrediënten mengen en daarna lekker dippen en Enjoy!

Baba Ganoush een spicy aubergine dip

8 tot 12 personen
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, lunch, Tussendoortje
Keuken Midden oosten

Ingrediënten
  

  • 2 grote Aubergines
  • 60 milliter Tahini
  • 60 milliter Citroensap
  • 4 teentjes Knoflook
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 3 eetlepels Verse fijngehakte peterselie
  • 1/2 theelepel Zout
  • 1-2 theelepels Rode peper vlokken Afhankelijk van hoe spicy je wilt ik zelf hou van heel spicy

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onder warmte.
  • Prik met een vork gaatjes in de aubergines leg ze op de bakplaat en bak ze 45 minuten.
  • Laat de aubergines afkoelen en pel de schil eraf, schep het vruchtvlees in een foodprocessor.
  • Blend de aubergine met 2 eetlepels peterselie, tahini, citroensap, zeezout, en de 4 teentjes knoflook en de rode peper vlokken.
  • Blend kort net totdat alles goed gemengd is schep op een bord of in een schaaltje drizzle de olijfolie erover en bestrooi met de overgebleven peterselie en nog wat extra peper vlokken.
  • Serveer met naan, brood, toast of groenten.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*