Bao Buns met Asian beef.
Het recept voor Bao Buns staat al heel lang online nu dus een recept voor de vulling namelijk Asian beef.
Gemarineerde biefstuk reepjes een een Asian style marinade.
Daarbij rode ui in citroensap en knapperige groenten, wortel, komkommer.
Maar je kunt natuurlijk ook andere groenten toevoegen.
Vroeger kende ik Bao alleen maar van een broodje bapao boy was i wrong je kunt er nog veel meer lekkers mee maken!
Zo weet ik pas sinds ik foodblogger ben van het bestaan af van Bao buns.
Naja ook een beetje door het kijken van o.a. Master chef Australië want daar kwamen ze regelmatig voorbij.
Geloof me door dat soort kook programma’s is er een wereld voor me open gegaan.
En daar kunnen jullie nu lekker van mee genieten haha!
Asian style beef.
Voor de vulling heb ik gekozen voor een biefstuk gemarineerd in Aziatische smaken.
Wat zeker niet mag ontbreken in deze marinade is sesam olie dat is echt een goddelijk goedje.
Een smaakbom!
Dus zorg ervoor dat je deze zeker in huis hebt als je deze marinade gaat maken.
Als vlees gebruik ik dus biefstuk dit neemt goed smaak op en is snel klaar.
Ik hou hem wel medium rare dat vind ik persoonlijk het lekkerste.
Bao buns met Asian style beef
Ingrediënten
- 1x Recept Bao buns zie website of link in bovenstaande tekst
- 4 stukken Biefstuk van 175 gram
Voor de marinade
- 200 milliter Donkere sojasaus
- 2 eetlepels Sesam olie
- 6 tenen Knoflook
- 6 stuks Bosui
- 2 stuks Rode pepers
- 1 stengel Citroengras gekneusd
- 1 eetlepel Bruine suiker
Voor de Bao buns vulling
- 2 grote Wortels julienne gesneden
- 1 stuks Komkommer
- 2 stuks Rode ui
- 4 eetlepels Citroensap.
Instructies
Marineren van de biefstuk.
- Snij de lente ui in fijne ringen en doe deze in een grote zip Lock zak.
- Snijd de rode pepers in ringen en doe deze ook in de zip Lock zak.
- Voeg de soja saus, sesam olie, bruine suiker erbij en pers de knoflook teentjes uit en doe deze ook in de zip Lock zak.
- Kneus de citroen stengel door er een paar keer met de zijkant van een zwaar mes op te slaan en doe deze in de zip Lock zak.
- Doe de biefstuk in de zak erbij en schud een paar keer met de zak en knijp er lichtjes terwijl je de marinade over de biefstuk wrijft.
- Leg de zak met biefstuk en marinade 1 uurtje in de koelkast.
Verder met het recept.
- Snijd de rode ui in hele fijne ringen doe in een schaaltje met de citroensap en zet ook in de koelkast.
- Ondertussen kun je de wortels julienne snijden en de komkommer en eventueel de rest van de groente die je er nog aan toe wilt voegen.
- Haal na het uur de biefstuk uit de koelkast en laat even 5 minuten op kamertempratuur komen.
- Haal de biefstuk uit de marinade.
- Verhit een koekenpan goed heet en voeg een scheutje olijfolie toe.
- Bak de biefstuk(en) nu een hete pan voor 2 minuten aan 1 zijde draai ze daarna om en bak de andere zijde ook 2 minuten.
- Haal de biefstuk(en) nu uit de pan leg op een bord en dek los af met aluminiumfolie en laat nog 5 minuten rusten.
- Snijd na het rusten de biefstuk in mooie plakjes.
- Vul de Bao buns met wat plakjes biefstuk, wortel, komkommer en wat uienringen uit citroensap.