Barbecue chickenwings heerlijke chickenwings met zelfgemaakte barbecuesaus
Barbecue chickenwings een heerlijk borrelhapje!
Wat dit recept zo lekker maakt is dat ik de saus ook helemaal from scratch gemaakt hebt dat recept vind je overigens hier.
Jullie weten vast allemaal wel dat ik dol ben op kip.
Vooral kippenvleugels of van die kleine kippenbouten vind ik heerlijk!
Eigenlijk kan ik kip elke dag wel eten zo lekker vind ik het.
Deze kipkluifjes zijn heerlijk als borrelhapje maar je kunt ze ook prima bij het avondeten eten.
Natuurlijk kun je een kant en klare saus gebruiken maar hoe leuk is het om je saus zelf from scratch te maken.
Het is helemaal niet moeilijk en het smaakt ook nog eens vele malen lekkerder.
Geloof me als je eenmaal begint aan het zelf maken van sausjes wil je geen kant en klare versies meer.
Barbecue chickenwings
Ingrediënten
- 1 kilo Kippenvleugels
- 1 eetlepel Zonnebloemolie
- 1 theelepel Zeezout
- 1 theelepel Gemalen zwarte peper
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel Uienpoeder
- 8- 10 eetlepels Zelfgemaakte barbecuesaus ook om in te dippen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onderwarmte haal de bakplaat eruit en bekleed deze met bakpapier.
- Dep de kippenvleugels goed droog met keukenpapier en bestrooi ze met het zout, peper, knoflookpoeder, gerookte papikapoeder en uienpoeder en hussel de vleugels goed om zodat de kruiden overal komt.
- Doe de olie erover en hussel nogmaals door tot elke vleugeltje glimt van de olie.
- Leg de kippenvleugels op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven voor 40 minuten gaar.
- Draai ze na 20 minuten om zodat ze aan beide zijde mooi bruin en gaar worden.
- Doe in een schaal de zelfgemaakte Barbecuesaus en zodra de kippenvleugels uit de oven komen hussel je ze door de saus.
- Leg de kippenvleugels op een schaal en bestrooi nog met fijngehakte peterselie en serveer er nog extra barbecuesaus erbij.