Bloed sinasappel cake

Bloed sinasappel cake een heerlijke frisse cake

Bloed sinasappel cake bloedsinasappels zijn altijd maar kort verkrijgbaar namelijk van december tot april.
Dus wacht niet te lang en ga er snel mee aan de slag.
Ik maakte er een heerlijke frisse tulband mee er gaat sap van de bloedsinasappel in de cake en ik verwerk het sap in de glazuur.
De basis van deze cake is hetzelfde als mijn recept voor champagnecake.
Alleen vervangen we in deze cake natuurlijk de champagne voor het sap van de bloedsinasappels.
Ik vind het wel zonde hoor dat deze sinasappels maar zo kort verkrijgbaar is.
Want naast dat ze erg lekker zijn zijn ze natuurlijk ook top om mee te bakken en het sap is super geschikt om mooi roze glazuur te maken.

Bloed sinasappel cake

Bloedsinasappel cake

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 13 minuten
Totale tijd 1 uur 28 minuten
Gang Tussendoortje

Ingrediënten
  

  • 200 milliter Bloedsinaasappel sap
  • 300 gram Ongezouten roomboter op kamertempratuur
  • 425 gram Suiker
  • 425 gram Patentbloem
  • 1 1/2 theelepel Vanille extract
  • 1 theelepel Baking soda
  • 5 medium Eieren op kamertempratuur
  • 1/8 theelepel Zout

Voor het glazuur

  • 225 gram Poedersuiker
  • 60 milliter Bloedsinasappelsap

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden boven en onder warmte.
  • Vet de tulband vorm goed in met boter zorg dat elke hoekje goed bedekt is des te makkelijker komt hij straks uit de vorm los.
  • Pers de bloedsinasappels uit tot je 260 milliter sap hebt bewaar hiervan 60 milliter voor de glazuur.
  • De de boter in de mengkom van de mixer en mix dit in 3 minuten glad en romig.
  • Doe de suiker erbij en meng dit voor 5 – 8 minuten goed door tot al de suiker goed is opgenomen de boter moet nu lichtgeel van kleur worden.
  • Voeg nu een voor en de eieren toe en mix het even door naar elke ei zodat het beslag het goed op kan nemen.
  • Zeef de bloem samen met de bakingsoda boven de kom en mix dit tot een glad beslag.
  • Voeg nu de 200 milliter bloedsinasappelsap en vanille extract toe en meng dit met een spatel voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm en zet de cake in het midden van de oven en bak voor 75 – 80 minuten op 150 graden.
  • Test na 75 minuten met een sateprikker of de cake goed gaar is.
  • Haal de cake nu uit de oven en laat deze in het bik nog 10 minuten afkoelen.
  • Kiep vervolgens de cake op een taartrooster en laat hem daarop compleet afkoelen.

Voor het glazuur

  • Meng de poedersuiker met de 60 milliter bloedsinasappelsap en roer met een vork goed door zodat er geen klontjes meer inzitten.
  • Giet het glazuur over de cake en enjoy!

Notities

Enjoy!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*