Borrelrecept
Voor het komende jaar wil ik wat meer borrelrecepten delen op Queen N’s Kitchen.
Ik ben zelf namelijk nogal fan van het maken van kleine en lekker borrelhapjes.
Niets zo gezellig als een tafel vol kleine en lekker hapjes, en koolhydraatarm borrelen is ook helemaal niet moeilijk.
Er zijn genoeg lekker hapjes koolhydraatarm te maken.
Zo ook deze mega roomkaas bal die vast en zeker een showstopper tijdens de borrel is.
Ik kon niet kiezen tussen welke van de 2 onderstaande foto’s ik het mooiste vond dus deel ik beide onder het recept.
Voor deze borrelkaas maakte ik van fathead deeg heerlijke koolhydraatarme toastjes dit recept komt morgen online.
Ingrediënten voor 1 borrel roomkaas bal
- 150 gram kruidenroomkaas
- 250 gram Philadelphia truffel roomkaas
- 50 gram Sour crème
- 110 gram geraspte mozzarella kaas
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 40 gram verse bieslook
- 1\2 theelepel knoflookpoeder
- 1\4 theelepel gedroogde chili vlokken
- 1\8 theelepel zwarte peper
- 30 gram kappertjes
Kruidentopping
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 30 gram gehakte walnoten
- 1 theelepel gedroogde dille
- 1\2 theelepel gedroogde oregano
- 1\4 theelepel gedroogde basilicum
Bereidingswijze
Stap 1
Neem een grote mengkom en doe hierin alle ingredeienten oor de borrelkaas bal.
Meng dit met een vork goed door mekaar tot alles goed gemend is.
Neem een flink stuk vershoudfolie en schep het roomkaasmengsel in het midden van de folie.
Stap 2
Vouw het vershoudfolie dicht en vorm met je handen een mooie ronde bol van de roomkaas.
Vouw het vershoudfolie aan de bovenkant goed strak dicht zodat de roomkaas bol intact blijft.
Laat de roomkaas bol 2 uur opstijven in de vriezer.
Je kunt hem ook langer bewaren max: 1 week alleen moet je hem dan voor serveren 1 uur lang op kamertemperatuur laten komen.
Stap 3
Haal de roomkaas bal nadat hij 2 uur opgesteven heeft uit de vriezer en laat hem 15 minuten op kamertemperatuur komen.
Maak ondertussen de kruiden/noten topping.
Hak de walnoten fijn in een keukenmachine en doe ze in een schaaltje doe de gedroogde kruiden erbij en roer dit met een lepel door.
Stap 4
Leg de borrel roomkaas bal op een mooi bord of een borrelplank en bestrooi met de kruiden/noten topping.
Serveer met knapperige toastjes.