Bosbessen cake heerlijke frisse cake
Bosbessen cake mijn favoriet fruit zijn blauwe bessen.
En ik vind ze ook heerlijk om te verwerken in baksels.
Zoals deze luchtige tulband met karnemelk, citroen en blauwe bessen.
Ik gebruik voor deze tulband eigenlijk altijd hetzelfde basis recept zoals bijvoorbeeld bij deze Pandan cake.
Ik heb nu alleen de alcohol vervangen door karnemelk en de kokos en pandan extract eruit gelaten.
Zo krijg je met praktisch dezelfde ingrediënten steeds een andere tulbandcake.
Mijn fruit haal ik als ze in het seizoen zijn altijd bij de boer.
Want het lekkerste is het fruit als het vers van het land komt.
Bosbessen cake
Ingrediënten
- 425 gram Patent bloem
- 425 gram Kristalsuiker
- 200 milliter Karnemelk
- 300 gram Ongezouten roomboter op kamertempratuur
- 5 stuks Eieren op kamertempratuur
- 150 gram Bosbessen
- 1 stuk Citroen Sap en rasp
- 1 1/2 theelepel Vanille extract
- 1 theelepel Baking soda
- 1/8 theelepel Zout
- 2 eetlepels Maizena
Instructies
- Was de bosbessen en dep ze goed droog doe de maïzena erbij en schep dit goed door de bosbessen.De bessen krijgen zo een mooi laagje waardoor ze beter in het beslag blijven zitten en niet naar de bodem zakken.
- Verwarm de oven voor op 150 graden boven en onder warmte.
- Vet de tulband vorm goed in met boter zorg dat elke hoekje goed bedekt is des te makkelijker komt hij straks uit de vorm los.
- Doe de boter in de mengkom van de mixer en mix dit in 3 minuten glad en romig.
- Doe de suiker erbij en meng dit voor 5 – 8 minuten goed door tot al de suiker goed is opgenomen de boter moet nu lichtgeel van kleur worden.
- Voeg nu een voor en de eieren toe en mix het even door naar elke ei zodat het beslag het goed op kan nemen.
- Rasp de citroen boven de kom en pers het sap uit voeg dit erbij en mix even door.
- Zeef de bloem samen met de bakingsoda en zout boven de kom en mix dit tot een glad beslag.
- Voeg nu de karnemelk en vanille extract toe en meng dit met een spatel voorzichtig door het beslag.
- Spatel voorzichtig de bosbessen erdoor.
- Giet het beslag in de cakevorm en zet de cake in het midden van de oven en bak voor 75 – 80 minuten op 150 graden.
- Test na 75 minuten met een sateprikker of de cake goed gaar is.
- Haal de cake nu uit de oven en laat deze in het bik nog 10 minuten afkoelen.
- Kiep vervolgens de cake op een taartrooster en laat hem daarop compleet afkoelen.