Briochelunch broodje

Brioche lunch broodje

Brioche lunch broodje.

Dat ik fan ben van vers gebakken brioche brood is inmiddels geen geheim meer.
Ik hou van de structuur en de smaak van dit lichtzoete zachte broodje.
Brioche broodjes zijn ideaal als hamburger broodje maar je kunt er ook een heerlijke lunch broodje mee maken.
Ze zijn mega inzetbaar deze broodjes.

Kort bakken op hoge tempratuur.

De truc voor luchtige zachte broodjes is om ze kort te bakken op een hoge tempratuur.
Brood bak je altijd in de oven met boven en onder warmte hete lucht kan wel maar zal ik persoonlijk zelf niet zo snel voor kiezen.
Dit omdat hete lucht sneller uitdroogt en de kans bestaat dat ze te donker worden aan de bovenkant.
Even terug naar het bakken op de juiste tempratuur.
Je bakt de broodjes op een tempratuur van 200 graden voor 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven.
Vooral het voorverwarmen van je oven is belangrijk hierdoor kun je ze dus zo kort bakken omdat de oven al meteen op de juiste tempratuur is.
Een extra tip zodra de oven aangeeft dat hij op tempratuur is wacht dan nog even 10 minuten voor je brood/broodjes erin schuift dan weet je zeker dat heel de oven goed door verwarmd is.
Het recept en de verder beschrijving van deze broodjes vind je bij het recept voor brioche hamburgerbroodjes.

Genieten van een voedzame lunch.

Er zijn 4 dingen die dit samen het lekkerste broodje maken, de basis natuurlijk een versgebakken briochebroodje.
Daarop een paar plakken romige avocado, wat plakken streaky bacon en een gebakken eitje Sunny side op met niet gebakken dooier.
Het eigeel maakt het broodje extra sappig en romig.

Briochelunch broodje

Brioche lunch broodje

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Brood, lunch
Keuken Nederlands
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 1 stuks Brioche broodje
  • 1 kleine Avocado
  • 40 gram Streaky bacon
  • 1 stuks Ei
  • 1 theelepel Bak boter
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verhit de boter in een koekenpan breek het ei voorzichtig en laat het in het midden van de pan glijden houd de dooier heel!
  • Bak het ei ongeveer 5 – 7 minuten tot het wit gestold en droog is maar de dooier nog (rauw) is.
  • Snijd het broodje open.
  • Halveer de avocado en haal de pit eruit schep met een lepel de 2 helften uit de schil en snijd de avocado in plakken.
  • Beleg je broodje met avocado leg hierop wat plakken streaky bacon en leg het gebakken ei erop.
  • Bestrooi met peper en zout en leg de bovenkant erop.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*