Brioche wentelteefjes met Golden Syrup.
Wentelteefjes van Brioche een heerlijk zoetig verwenontbijtje met natuurlijk Golden syrup.
Mocht je een verwenontbijtje willen op de zondagochtend, dan zou ik zeker een Brioche brood bakken en dan daarmee heerlijke wentelteefjes maken.
Het recept voor Brioche staat al een tijdje op de website en is wat mij betreft het lekkerste zoete brood wat ik ooit gegeten heb.
En over zoet gesproken Golden syrup een zoete siroop die vooral bekend is in de UK, USA en Ierland hier kun je hem niet kopen maar online wel.
En als je van lekker zoet houd zeker een toevoeging voor dit recept.
Dus zoetekauwen “eat your heart out!”
Brioche
Brioche is een zacht en zoet brood wat oorspronkelijk uit Frankrijk komt.
Het heeft een luchtige structuur waardoor het eigenlijk meer op een cake lijkt.
Dit komt omdat er eieren, boter en suiker ingaan en dat is niet bij het bakken van een gewoon brood.
Dit zoete broodje is dus een echt verwenbrood.
Golden Syrup
Is een stroopachtige siroop die gemaakt wordt van rietsuiker sap.
Het heeft een toffee achtige smaak en is ideaal voor bakken, maar ook om zo als siroop te gebruiken over pannenkoeken en of wentelteefjes.
De stroop blijft mega lang goed als je hem lang laat staan gaat hij wel kristalliseren.
Maar dit is prima op te lossen door het potje even in een warm water badje te dompelen.
En je kunt hem weer gebruiken.
Je kunt het kopen bij een grote toko of online bestellen.
Brioche wentelteefjes
Ingrediënten
- 6 plakken Brioche
- 2 medium Eieren
- 150 milliter Volle melk Of halfvol
- 1 eetlepels Suiker
- 1 eetlepel Lichte basterdsuiker
- 2 theelepels Kaneel IK hou van een sterke kaneel smaak, houd je hier niet van dan is 1 theelepel ook genoeg.
- Ongezouten roomboter om in te bakken
- Scheutje zonnebloemolie om in te bakken.
- Golden syrup
- Vers fruit voor topping's
Instructies
- Neem een grote schaal.
- Meng de suikers met het kaneel en de melk en roer daarna de eieren erdoor.
- Dompel de plakken Brioche goed onder en laat ze 5 minuten liggen zodat ze mengsel goed kunnen opnemen.
- Verhit een grote koekenpan goed heet.
- Doe hierin de een klontje roomboter met een beetje zonnebloemolie.
- Leg de plakken brioche in de pan en bak ze 3 – 4 minuten per kant.
- Stapel de wentelteefjes op een bord garneer met vers fruit en Golden syrup.