Buffalo chicken pizza

Buffalo chicken pizza

Buffalo chicken pizza van homemade deeg tot homemade Buffalo saus

Buffalo chicken pizza een van mijn nieuwe favoriete pizza’s.
De voorafgaande recepten kon je al zien dat het super gemakkelijk is om homade Buffalo saus en homade pizzadeeg te maken.
Met deze basis maak jezelf de lekkerste Buffalo chicken pizza ever!
Dus laat die kant en klare pizza’s voortaan maar lekker in de winkel liggen.
Want met mijn recepten kun je lekker zelf aan de slag.

Bakken in de gewone oven met behulp van een pizzasteen

Ik bak mijn pizza gewoon in de oven op boven en onder warmte wel gebruik ik een pizzasteen voor een lekkere krokante en knapperige bodem.
De steen die ik hiervoor gebruik is deze en ik gebruik hem ook vaak voor het bakken van brood/broodjes.
Wel is het hierbij belangrijk dat je de pizzasteen mee verwarmd terwijl de oven voor aan het verwarmen is.
En daarna wanneer de oven aangeeft op tempratuur te zijn om nog 15 minuten te wachten met je pizza in de oven te schuiven.
Zodat de steen echt super super warm is.
Dit geeft het beste resultaat.

Buffalo chicken pizza

Buffalo chicken pizza

voor 4 pizza's
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor het pizza deeg

  • 500 gram Bloem type 00 geschikt voor pizza en foccacia
  • 330 gram Water Lauwwarm
  • 12 gram Zout
  • 7 gram Gedroogde gist
  • 25 gram Olijfolie
  • 1 eetlepel Kristalsuiker

Voor de Buffalo saus

  • 225 gram Siracha saus
  • 90 gram Ongezouten roomboter
  • 1 theelepel Worcestersaus saus
  • 1 1/2 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Uienpoeder

Overige ingrediënten

  • 1 klein Blikje maiskorrels
  • 1 maal Recept voor zure uien zie website tabblad basis recepten
  • 2 stuks Zoete punt paprika in dunne ringen gesneden
  • 1 zakje Geraspte mozzarella
  • 150 gram Zelf geraspte kaas naar keuze
  • 2 stuks Kipfilet
  • 1 stuks kippen bouillonblokjes

Instructies
 

Voor het pizzadeeg

  • Doe de bloem in een kom samen met de suiker, en strooi de gist erbij.
  • Voeg olijfolie erbij zet de machine aan met een deeghaak op stand 1 en giet het lauwwarme water erbij.
    Voeg tijdens het kneden pas het zout toe.
  • Heb je geen standmixer doe dan alle ingrediënten (behalve het zout deze voeg je later toe zie hierboven) in een kom en kneed met je handen.
  • Kneed het geheel tot een glad en soepel deeg het deeg is goed als je een stukje deeg eraf kunt pakken en dit tot je een dun doorzichtig lapje uit kunt rekken tussen je vingers (windowpane tests)
  • Let op dit kan best wel even duren tussen de 10 a 15 minuten voordat je deeg goed is en de gluten goed ontwikkelt zijn.
  • Als het deeg goed is neem je ruime schaal en vet deze lichtjes in met wat olie doe Vorm het pizzadeeg tot een bol en doe dit in de ingevette schaal.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het 1 uur op een warm plek in huis rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
  • Bebloem je werkblad lichtjes met wat bloem haal als het deeg verdubbeld is het deeg uit de kom en verdeel in 4 even grote stukken van hetzelfde gewicht.
  • Maak van het deeg 4 strakke bollen Bestuif de bollen lichtjes met wat deeg of semolina en leg de bollen pizzadeeg op een licht bebloemde schaal of bakplaat.
  • Dek het geheel af met een vochtige theedoek en laat het nogmaals 30 – 45 minuten rijzen op een warme plek.
  • Verwarm ondertussen de oven met een pizzasteen erin voor op 250 graden boven en onder warmte of nog heter mijn oven gaat tot 350 graden.
    Hoe heter hoe beter!

Ga ondertussen aan de slag met de kip en de Buffalo saus

  • Doe 2 kipfilets in een pan met water en bouillon blokjes en kook de kipfilet in 15 – 20 minuten gaar.
    Doe de kipfilets daarna in een schaal en trek het vlees met behulp van 2 vorken uit mekaar.

Voor de Buffalo saus

  • Doe alle ingrediënten samen in een steelpan en verwarm het geheel op laag vuur.
  • Laat het 15 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig door.
  • Serveer direct of schep het in een goed afsluitbaar glazen potje en bewaar het maximaal 1 – 2 weken in de koelkast.

Vervolg pizza deeg en pizza beleggen

  • Bestrooi een pizzaschep of platte ronde snijplank met semolina dit helpt straks beter om de pizza op de steen te schuiven.
  • Neem een bol deeg en rol hier mooie ronde pizza van iets kleiner dan de pizzaschep met een opstaand randje.
  • Verdeel een flinke schep Buffalo saus over de bodem bestrooi met geraspte mozzarella en kaas.
  • Beleg met wat blokjes mais en punt paprika.
  • Meng door de geplukte kip een paar schepjes van je Buffalo saus en roer goed door.
    Verdeel wat van de kip over de pizza.
  • Verdeel als laats nog wat zure rode uien over de pizza.
  • Schuif de pizza voorzichtig op de pizzasteen in de oven en bak deze 3- 5 minuten als de oven heel hoog staat (350 graden) of 10 – 13 minuten als de oven niet hoger kan dan 250 graden.
  • Haal de pizza uit de oven en serveer direct.
  • Herhaal met de andere bollen deeg en bak ze een voor 1 af.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*