Buffalo chicken Wings heerlijke malse en spicy kippenvleugels
Buffalo chicken Wings je hebt er vast wel eens van gehoord van deze spicy kippenvleugels.
Ik dacht altijd dat dit super moeilijk was en dat je voor de saus hele ingewikkelde ingrediënten nodig had.
Maar niets is minder waar.
Want in dit recept laat ik je zien dat je deze saus heel gemakkelijk zelf kunt maken.
De basis bestaat uit siracha deze zou je zelf kunnen maken.
Maar ik heb dit keer gewoon een flesje gebruikt omdat ik het makkelijk wilde houden.
De kippenvleugels worden gegaard in de oven en daarna meng je ze door een flinke hoeveelheid saus.
Serveer er nog wat extra saus naast om in te dippen en je hebt een zeer gemakkelijk en lekker hapje.
Buffalo chicken Wings
Ingrediënten
Voor de kippen vleugels
- 1 killo Kippenvleugels
- 1 eetlepel Zonnebloemolie
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel Gemalen zwarte peper
- 1 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 8 eetlepels Zelfgemaakte Buffalo saus
Voor de Buffalo saus
- 225 milliliter Siracha saus
- 90 gram Ongezouten roomboter
- 1 1/2 theelepel Knoflookpoeder
- 1 theelepel Uienpoeder
- 1 theelepel Worcestersaus
Instructies
Voor de kippenvleugels
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onder warmte haal de bakplaat eruit en bekleed deze met bakpapier.
- Dep de kippenvleugels goed droog met keukenpapier en bestrooi ze met het zout, peper, knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder en uienpoeder en hussel de vleugels goed om zodat de kruiden overal komt.
- Doe de olie erover en hussel nogmaals door tot elke vleugeltje glimt van de olie.
- Leg de kippenvleugels op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven voor 40 minuten gaar.
- Draai ze na 20 minuten om zodat ze aan beide zijde mooi bruin en gaar worden.
- Doe in een schaal de zelfgemaakte Buffalo saus en zodra de kippenvleugels uit de oven komen hussel je ze door de saus.
Voor de Buffalo saus
- Doe alle ingrediënten samen in een steelpan en verwarm het geheel op laag vuur.
- Laat het 15 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig door.
- Doe een paar flinke eetlepels in een schaal en meng de kippenvleugels erdoor.
- Serveer er nog wat extra saus naast om in te dippen.