Buffalo saus een heerlijke Amerikaanse saus op basis van siracha
Buffalo saus een Amerikaanse klassieker!
Je hebt er vast wel eens van gehoord van deze saus vooral als je net als ik veel naar buitenlandse kookprogramma’s kijkt.
Deze spicy saus is vooral bekend van de buffalo chicken wings.
Maar hij is ook lekker op de pizza, als dip saus voor nacho’s of als pasta saus.
Doordat deze klassieke smaakmaker zo veelzijdig is mocht hij bij mij op de website niet ontbreken.
De basis bestaat uit siracha deze zou je zelf kunnen maken maar ik heb dit keer gewoon een flesje gebruikt omdat ik het makkelijk wilde houden.
Ben je benieuwd naar meer basisrecepten?
Dan vind je hier een boel om je op weg te helpen.
Dus neem zeker eens een kijkje de komende tijd wordt het nog meer aangevuld met fijne basis recepten.
Buffalo saus
Ingrediënten
- 225 milliter Siracha saus
- 90 gram Ongezouten roomboter
- 1 theelepel worcestersaus saus
- 1 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel Uienpoeder
Instructies
- Doe alle ingrediënten samen in een steelpan en verwarm het geheel op laag vuur.
- Laat het 15 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig door.
- Serveer direct of schep het in een goed afsluitbaar glazen potje en bewaar het maximaal 1 – 2 weken in de koelkast.