Burger The Greasy Cheesy.
Burger The Greasy Cheesy een heerlijke burger die zijn naam ere aan doet.
Want hij is Greasy and Cheesy!
Een perfecte toevoeging voor burgerweek.
Als er iets is waar ik dol op ben is het uiensoep en kaas.
Ik bedacht me dat ik deze in een burger wilde verwerken en zo is de Greasy Cheesy ontstaan.
Greasy & Cheesy.
Voor deze burger maak ik gebruik van brie een zachte romige kaas die gemakkelijk smelt.
En we doen niet zuinig we gebruiken flinke dikke plakken brie anders is hij niet cheesy genoeg.
Verder maken we gebruik van weinig andere ingrediënten.
Een kant en klaar hamburger broodje, knapperige little gem sla, plakken augurk.
En natuurlijk een van de hoofdingrediënten gekarameliseerde uien.
Karamelliseren van de uien.
Het is belangrijk om de uien goed te karameliseren vaak nemen mensen hier te weinig tijd voor.
Het duurt zeker wel 15 minuten voor de uien goed gekarameliseerd zijn.
Neem hier dan ook zeker de tijd voor want het komt allemaal ten goede aan de smaak.
Dus langzaam garen in een hete koekenpan met wat ongezouten roomboter.
Regelmatig omscheppen zodat de uien aan alle kanten mooi bruin worden.
En ik voeg een mespuntje bruine basterdsuiker toe voor de smaak.
Plus een secret ingrediënt black treacle een melasse stroop die ik pas op het laatste toevoeg.
Te koop bij sommige toko’s of online te verkrijgen.
Burger The Greasy Cheesy
Ingrediënten
- 2 stuks Hamburger broodjes
- 3 stuks Gele ui
- 1 punt Roombrie
- 2 stuks Runder hamburger
- 1 krop Little gem sla
- 4 stuks Zoet zure Augurken
- 1 mespuntje Bruine basterdsuiker
- 25 gram Ongezouten roomboter
- 1 eetlepel Black treacle
- 2 eetlepels mayonaise
Instructies
- Halveer de hamburger broodjes en rooster de binnenzijden in een droge koeken of grill pan.
- Schil de uien en halveer deze snijd de uien in ringen.
- Verhit de roomboter in een koekenpan en doe hierin de uien.
- Karamelliseer de uien voor 15 minuten en voeg de laatste 5 minuten het mespuntje bruine basterdsuiker toe, schep de uien regelmatig om en zet het vuur laag.
- Bak ondertussen de burgers, was en droog de sla en snijd grof.
- Als de uien klaar zijn roer je de black treacle erdoor en verwarm nog een paar minuten.
- Als de burgers klaar zijn laat ze in de hete pan met het vuur laag snijd de brie in plakken en verdeel over elke burger 2/3 plakken.Zet een deksel op de pan en laat de kaas smelten.
- Besmeer de onderzijde van de broodjes met mayonaise, beleg met augurken en sla.
- Leg hierop de burgers met brie en verdeel de gekarameliseerde uien over de burgers en doe de bovenkant erop.