Burgerweek hoe bouw je de perfecte burger?
Burgerweek gaat vanaf vandaag van start op Queen N’s Kitchen!
Burgers, wie is er niet dol op ik hou wel van een heerlijke burger op zijn tijd.
En je hoeft het echt niet bij één soort te laten hoor, je kunt namelijk prima variëren.
Zo ga je deze week de volgende burgers voorbij zien komen de ultieme hamburger, Pretzel cheeseburger, pulled chicken burger, crispy chicken burger en er komen er nog meer aan.
Ideeën en smaak combinaties genoeg.
Wat is van belang bij een goede burger?
Natuurlijk kun we bij een goede hamburger om een aantal zaken niet heen.
Allereerst natuurlijk het broodje die moet tenslotte de hele burger bij elkaar houden.
Hoewel ik er ook vaak voor kies om kant en klare hamburger broodjes in de supermarkt te kopen bak ik ze ook graag zelf.
Mijn favoriet is een brioche broodje het recept vind je hier.
Voor burgerweek heb ik ook Pretzel hamburger broodjes gemaakt die ga je vanzelf voorbij zien komen.
Wat ik altijd doe voor ik de burger ga bouwen is de binnenzijde het broodje even grillen.
Hierdoor wordt het wat steviger en zuigt het brood niet alle saus op.
Vlees burger of pulled vlees?
Dan komen we bij het tweede deel voor de perfecte burger wat voor vlees ga ik op mijn broodje doen?
Qua hamburgers is er nogal wat keuze, je kunt kiezen voor een zelfgemaakte burger van varken, rund of kip gehakt.
Je kunt ze ook kant en klaar kopen bij de supermarkt of slager.
Pulled pork of pulled chicken is ook erg lekker op een hamburger broodje.
Crispy chicken behoort ook tot de mogelijkheden.
Of ga voor Vega en kies een lekkere Vega burger uit.
Zelf kies ik graag voor een zelfgemaakte burger van kip gehakt op smaak gebracht met kruiden of pulled vlees kip of varken.
Wat is jou favoriete vlees op een hamburgerbroodje?
Groente op je burger?!?
Ja op een burger horen natuurlijk ook groente het moet natuurlijk wel een beetje gezond blijven he.
Op de meeste burgers vind je standaard knapperige sla, plakken tomaat, augurken plakjes, stukjes komkommer en ui.
Op broodjes met pulled vlees vaker een coleslaw.
En wat verder, sausje erbij?
Een saus op de burger hoort er ook echt bij.
Zelf kies ik vaak voor mayonaise, ketchup of curry of een combi van een van deze drie.
Bij een broodje pulled vlees doe ik geen extra saus.
En af en toe ga ik voor een eigen gemaakt sausje, mijn favorieten zijn Whisky cocktails saus, guacamole, tzatziki en sweet onion saus.
De komende week komen er verschillende burger recepten online en natuurlijk ook wat handige basis recepten.
It’s burgertime!
Leuk zo’n hamburgerweek en nieuwe ideeën op te doen.
Hoi, Nell
Ja vond ik ook af en toe een thema week is erg leuk om te doen.
En zelf doe ik ook weer extra nieuwe ideeën op.
Fijne middag/avond.
Groetjes, Nicole
Queen N’s Kitchen