Cajun frietjes heerlijke pub style frietjes
Cajun frietjes heerlijke pub style steak frieten.
Knapperig en met een heerlijk laagje cajunkruiden.
Mijn frieten maak ik het liefste zelf het is helemaal niet moeilijk en persoonlijk vind ik het veel lekkerder.
Meestal bak ik ze gewoon in de frituurpan maar je kunt ze ook in de oven maken.
Ik zal de beschrijving voor de oven frites hieronder erbij zetten.
Belangrijk is wel dat je voor deze frites grote en kruimige aardappelen gebruikt.
Na het schillen en snijden laat je de aardappelen 30 minuten in water staan.
Hierdoor komt het zetmeel uit de aardappelen en dat zorg strak voor knapperige frites van buiten en een zachte binnenkant.
Overigens heb ik ook een recept voor zelfgemaakte truffel mayonaise en gewone Mayonaise op de site staan die vind je hier.
Bereidingswijze voor oven frites
Nadat je de aardappelen geschild en gesneden hebt zet je ze voor 30 minuten in een bak met water.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden boven en onder warmte.
Zet een tapas schaaltje in de oven en doe hier 1,5 eetlepel zonnebloemolie in verwarm de olie mee in de oven.
Als de aardappelen 30 minuten in het water hebben gestaan giet ze af en droog ze goed af met keukenpapier of met een theedoek.
Hoe droger de aardappelen zijn des te knapperiger ze worden.
Doe de aardappelen in een schaal haal voorzichtig de hete zonnebloemolie uit de oven.
Roer daar 1 eetlepel cajun kruiden door giet de olie over de aardappelen en hussel met behulp van 2 lepels de aardappelen goed door de hete olie.
Bekleed de bakplaat met bakpapier verspreid de frites goed over de bakplaat en schuif in het midden van de oven.
Bak de frites 20 minuten op 220 graden haal ze daarna uit de oven hussel ze goed en zet ze nogmaals terug voor 20 minuten in de oven op 220 graden.
Als de frites klaar zijn bestrooi ze met zeezout en nog wat extra cajun kruiden.
Cajun frietjes heerlijke pub style frietjes
Ingrediënten
- 1,5 kilo Kruimige friet aardappelen
- 2 1/2 eetlepels Cajun kruiden
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in dikke frietjes.
- Doe de aardappelen in een bak met water en laat 30 minuten in het water staan.
- Giet na het half uur de aardappelen af en droog ze heel erg goed met een theedoek of keukenpapier.
- Verwarm ondertussen de frituur pan op 140 graden.
- Leg naast de friet pan een bakplaat klaar met een laag keukenpapier.
- Bak de frieten in porties 6 minuten laat uitlekken en leg op de bakplaat met keukenpapier.
- Bestrooi de frieten direct met 2 eetlepels van de cajun kruiden.
- Laat de frieten nu een 30 minuten afkoelen.
- Verhoog de tempratuur van de frituurpan naar 180 graden.
- Bekleed een grote schaal met keukenpapier.
- Bak de frieten nu opnieuw af tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Laat de frieten uitlekken en doe ze in de schaal bestrooi ze direct met zeezout en de overgebleven cajun kruiden en hussel ze goed door.
- Serveer direct.