Chai appel crumble met Bourbon

Chai appel crumble met Bourbon een boozy toetje

Chai appel crumble met Bourbon een makkelijk recept voor een heerlijke boozy appel crumble.
Perfect voor een gure grijze dag.
Of als je zoals ik gewoon graag bakt met alcohol.
De gewone appel crumble kennen we vast allemaal wel maar ik wilde hem deze keer nog iets specialer maken.
Door de crumble wat interessanter te maken qua smaak gebruikte ik mijn chai kruidenmix.
Chai kruiden hebben een zeer uitgesproken smaak en ik ben daar echt gek op, deze kun je dus gemakkelijk zelf maken.
Verder ben ik niet vies van een flinke scheut alcohol in mijn gerechten meestal gebruik ik Ierse Whisky.
Dit maal gebruikte ik ook een Whisky soort namelijk Bourbon.
Bourbon is een Amerikaanse Whisky soort met tonen van eiken en vanille deze geven de Whisky een zoete smaak.
Dit maakt deze soort perfect voor in desserts.


Chai appel crumble met Bourbon

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang taart, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 6 grote Jonagold appels
  • 50 gram Kristalsuiker
  • 100 gram rozijnen
  • 150 gram Patentbloem
  • 85 gram Koude ongezouten roomboter
  • 55 gram Rietsuiker
  • 100 milliter Bourbon
  • 2 eetlepel Chai kruidenmix

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onder warmte.
  • Schil de appels en snijd deze in blokjes.
  • Doe de appel blokjes in een schaal en doe hierbij ook de chai kruiden, gewone suiker, rozijnen en schenk de bourbon erbij.
    Schep alles met een lepel goed om en laat een aantal minuten staan zodat de bourbon erin kan trekken.
  • Neem ondertussen en mengkom en doe hierin de bloem en rietsuiker.
  • Snijd de koude roomboter in blokjes en doe deze bij de bloem en rietsuiker in de kom.
  • Meng nu met je vingers de boter, suiker en bloem tot een kruimelig geheel.
  • Neem een ovenschaal of een gietijzeren pan en doe hierin de inhoud van de schaal met appels.
  • Verdeel de crumble over de appels en schuif de chai appel crumble met bourbon in het midden van de oven en bak voor 30 minuten.
  • Haal na 30 minuten de crumble uit de oven en schep er wat bollen vanille ijs over en serveer direct.

Notities

Enjoy!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*