Recept in een nieuw jasje
Het is weer tijd voor een oud receptje in een nieuw jasje.
Deze Chinese tomatensoep staat al een flink tijdje op de website maar verdiende wel weer een update.
Ook had ik wel weer eens zin in een warme kom tomatensoep maar wel de Chinese variant want die vind ik persoonlijk net iets lekkerder.
De soep is net wat zoeter en er zit lekker veel mie in dus weer echt comfortfood.
Nou moet ik bekennen dat er achteraf een beetje teveel mie in zat.
Want op het pak stond voor 4 personen en ik kookte voor 5 personen dus dacht dat het hele pak dan wel prima was.
Nou zou dat als je er bami van gemaakt had het een prima hoeveelheid zijn geweest maar voor soep mag het de volgende keer toch iets minder haha.
Het was nu meer miesoep met tomaat maar wel erg lekker dat dan wel.
Ingredienten voor 4 – 6 personen
- 400 gram kippendijfilet
- 8 Roma tomaten
- 1,5 liter water
- 140 gram tomatenpuree
- 6 stengels bosui
- 80 gram mie
- 30 gram suiker
- 2 eetlepels maizena
- 80 gram appelmoes
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 kippen bouillon blokjes
- 1 eetlepel gemberpoeder
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de kippendijfilet in dunne reepjes.
Zet een grote soeppan op het vuur en bak de kip reepjes in een scheutje olijfolie goudbruin.
Voeg naar smaak peper en zout toe aan de kipreepjes tijdens het bakken.
Vul een grote schaal met kokend water.
Snijd in de onderkant van elke tomaat een kruisje en laat de tomaten 3 minuten verwarmen in het kokende water.
Stap 2
Zet een grote kom met ijskoud water klaar en haal de tomaten na de 3 minuten uit de schaal met heet water en doe ze in de schaal met ijskoud water.
Hierdoor kun je ze zo meteen makkelijk ontvellen.
Haal de tomaten uit de schaal water en verwijder het vel van de tomaten.
Snijd de tomaten in kleine stukken.
Haal de kipreepjes uit de pan en leg ze op een bord.
Stap 3
Vul een waterkoker met 1,5 liter water en zet deze aan.
Doe de tomatenstukjes in de pan en doe de tomatenpuree erbij.
Verwarm dit even kort en giet het water uit de waterkoker erbij samen met de bouillon blokjes.
Stap 4
Kook de soep 5 minuten en voeg na 5 minuten de suiker en de appelmoes erbij.
Kook de soep nog 10 minuten en snijd ondertussen de bosui in dunne ringen.
Pureer de soep met een staafmixer tot deze wat gladder is er mogen best nog wat kleine stukjes tomaat in zitten.
Stap 5
Doe de bosui, kip en de mie in de pan en kook de soep nog zachtjes voor nog 10 minuten en roer af en toe door.
Maak met het gemberpoeder en de maizena een papje door een klein beetje water erbij te doen en giet deze in de pan.
Breng de soep op smaak met de ketjap en de sojasaus en verwarm de soep nog 2 minuten.
Stap 6
Schep de soep in kommen er garneer met nog wat vers loof van de bosui.