Chocoladesaus gemakkelijk zelf te maken met maar 2 ingrediënten.
Chocoladesaus kun je gemakkelijk zelf maken.
Je hebt maar 2 ingrediënten nodig dus super simpel.
Chocoladesaus maakt eigenlijk alles wel lekkerder vooral bij een ijs, of wat dacht je voor over een stukje warme brownie.
Maar ook erg lekker over een Suiker wafel – Luikse wafel of over aardbeien.
Ik gebruik wel altijd chocolade van goede kwaliteit dit kan puur of melk zijn.
Bij pure chocolade gebruik ik er altijd een met tussen de 65 en 70% cacao .
Anders vind ik hem al snel te bitter worden.
Je kunt natuurlijk ook chocoladesaus maken met een reep melkchocolade of witte chocolade.
Of gebruik een reep met een smaakje zoals bijvoorbeeld salted karamel.
Je kunt ook altijd nog wat extract toevoegen aan je saus.
Denk hierbij aan vanille extract.
Of sinasappel extract dat doet het ook altijd goed in combinatie met chocolade.
Je kunt dus prima eindeloos variëren dus probeer gerust wat uit met dit makkelijke basis recept.
Chocoladesaus
Ingrediënten
- 125 milliter Slagroom
- 100 gram Chocolade Fijngehakt Puur, melk of wit
Instructies
- Doe de slagroom in een steelpan en breng dit aan de kook.
- Hak ondertussen de chocolade fijn.
- Zodra de slagroom kookt haal je deze van het vuur voeg de fijngehakte chocolade toe en roer met een garde tot alle chocolade gesmolten is.
- Serveer de saus lauwwarm of giet in een glazen flesje/potje en bewaar in de koelkast.
- Voor gebruik kun je deze weer au bain marie verwarmen tot hij weer vloeibaar is.