Chocolate chip cake

Chocolate chip cake

Chocolate chip cake een heerlijke roomboter cake met stukjes chocolade

Chocolate chip cake oma haar berencake- roombotercake in een ander jasje.
En een variatie op mijn koffie marmer cake.
Het fijne aan het basis recept van de cake van mijn oma is dat je er lekker mee kunt variëren.
Dat maakt bakken zo leuk dat je met een goede basis eindeloos andere creaties kunt maken.
Deze cake viel goed in de smaak bij vrienden en familie en ook bij Rick zijn collega’s op het werk.
Ik had Rick namelijk een stuk van deze cake meegegeven om uit te delen tijdens de koffie pauze.
Voor in deze cake maak ik gebruik van bak vaste chocolade druppels zodat je de chocolade stukjes nog goed proeft na het bakken.


Chocolate chip cake

Chocolate chip cake

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang gebak, Tussendoortje
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 275 gram Patentbloem
  • 250 gram Ongezouten roomboter
  • 30 gram Maizena
  • 200 gram Kristalsuiker
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 5 stuks Medium eieren
  • 90 milliter Volle melk
  • 2 theelepels Vanile extract
  • 1 zakje Vanille suiker
  • 150 gram Bakvaste chocoladedruppels

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onder warmte.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en vet lichtjes in met boter.
  • Doe de roomboter met de kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en mix dit goed door tot het romig is en alle suiker goed gemengd is.
  • Voeg nu 1 voor een de eieren toe en mix dit goed alle eieren moeten goed opgenomen zijn door de boter en suiker.
  • Doe het vanille extract erbij.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en maïzena boven andere kom.
  • Spatel dit in delen met delen van de melk goed door het beslag.
  • Spatel daarna de bakvaste chocolade druppels erdoor.
  • Schep nu het beslag in de cakevorm.
  • Schuif de chocolate chip cake in het midden van de oven en bak de cake in het midden van de oven voor 50 – 60 minuten gaar.
  • De cake is goed als je er een sateprikker in kunt steken en deze er schoon uitkomt.
  • Haal de cake uit de oven en laat deze 10 minuten afkoelen in het bakblik.
  • Stort daarna de cake voorzichtig uit de vorm op een taartrooster en laat compleet afkoelen.

Notities

Veel bakplezier & eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*