Cranberry saus met maar 3 ingrediënten.
Voor deze heerlijke cranberry saus heb je maar 3 ingrediënten nodig.
Een super simpel maar smaakvolle saus die goed past bij vlees, wild of gevogelte.
In Ierland mag deze cranberry saus niet ontbreken bij het kerst diner op 1e kerstdag.
Je kunt deze saus met verse cranberry’s maken of met diepvries cranberry’s.
Optioneel kun je er altijd nog wat vanille extract aan toe voegen als je dat lekker vind.
Ik heb hem voor nu gewoon heel puur gehouden zodat de zurige smaak van de cranberry’s goed tot zijn recht komt.
An Irish Christmas.
zoals jullie weten ben ik bezig met An Irish Christmas.
Ik ben zelf dol op Ierland en heb een passie voor de Ierse keuken.
Een tijdje terug had ik in mijn story’s op instagram gevraagd of er meer vraag was naar Ierse recepten en tradities in Ierland.
Een daarvan was een blog over kerst tradities in Ierland, deze staat nu sinds een paar dagen online en vind je hier.
Ierse kerstrecepten.
De komende dagen tot kerst neem ik je mee in de An Irish Christmas en deel ik met je Ierse kerstrecepten die een Iers kerstmenu compleet maken.
Uiteindelijk bundel ik alle recepten in een speciale blog onder Iers kerstmenu zodat je daar alles in oogopslag kunt vinden.
Overige Ierse recepten vind je op de website onder Wereldkeukens en vervolgens onder de tab De Ierse keuken.
Cranberry saus met maar 3 ingrediënten
Ingrediënten
- 325 gram Cranberry's
- 225 gram Kristal suiker
- 125 milliliter Water
Instructies
- Doe de cranberry's met de suiker en water in een steelpan en verwarm het geheel op middelhoog vuur.
- Als de suiker opgelost is roer je het een paar keer door en laat het nog 5 – 10 minuten zachtjes koken.
- Nu is de saus klaar je kunt hem warm of koud serveren.