Crispy chicken burger
Crispy chicken burger op een vers gebakken brioche broodje.
Een knapperige burger met heerlijke coleslaw.
Genieten met een hoofdletter G!
De kip op dit broodje is geïnspireerd op de Crispy chicken van Santa maria.
Marineren in karnemelk
Marineer de kip van te voren een paar uur in de karnemelk.
Sla de kip alvast wat platter voor je gaat marineren, hierdoor is de kipfilet na het frituren overal gelijkmatig gaar.
Hierdoor wordt de kip lekker mals en droogt het niet uit tijdens het frituren.
Ik vroeg aan de karnemelk nog wat kruiden toe.
Waaronder peper, zout, geroosterd paprika poeder en siracha saus.
Hierdoor wordt de kip lekker pittig.
Knapperige, krokante buitenlaag
De kip gaan we paneren met een een mix van bloem met panko en cajun kruiden.
Hiervoor heb ik een perfecte truc om een lekker knapperig buitenlaagje te creëren.
De nat droog methode hiervoor haal je de kip uit marinade en wentelt hem door de bloem\panko.
Dan weer in de marinade en nog een keer door bloem/panko en de marinade en weer door de bloem panko.
Dus nat – droog – nat – droog -nat – droog.
De kipt wordt daarna gefrituurd en gaat op een heerlijk brioche broodje met komkommer kaas en coleslaw.
Crispy chicken burger
Equipment
- Frituurpan
- Vleeshamer of zware koekenpan1/2
Ingrediënten
- 1 stuk Kipfilet van 250 – 300 gram
- 2 stuks Brioche hamburger broodjes of een ander burgerbroodje naar keuze
- 100 gram Bloem
- 100 gram Panko
- 1/2 eetlepel Zout
- 1/2 eetlepel peper
- 2 eetlepels Cajun kruiden
- 300 gram Coleslaw
- 1/2 Komkommer
- Mayonaise
- 2 plakken Cheddar smeltkaas
- 100 milliter karnemelk
- 2 eetlepels Siracha saus
- 1 theelepel Zwarte peper
- 1/2 theelepel Knoflook poeder
- 1 theelepel Geroosterde paprika poeder
Instructies
- Sla de kipfilet plat met een vleeshamer of zware koekenpan tussen een stuk vershoudfolie.
- Marineer de kip minimaal 1 uur in de karnemelk met siracha, zwarte peper, knoflookpoeder en geroosterde paprika poeder.
- Maak ondertussen de coleslaw.
- Meng de panko met de bloem, peper en zout en mix dit door.
- Haal de kip uit de marinade en rol door de bloem, dan weer door de marinade en vervolgens door de bloem.
- Leg op een bord en laat even 10 minuten rusten breng ondertussen de frituurpan aan op 180 graden.
- Bak de crispy chicken goudbruin in de frituurpan dit duurt een aantal minuten.
- Laat de kip uitlekken op wat keukenpapier en leg de kaas erop.
- Snijd de broodjes doormidden en bestrijk beide helften met mayonaise.
- Beleg met plakken komkommer de crispy chicken en de coleslaw.