Verse eikenblad sla
In de tas van De Tuin van Best zat ook een heerlijke krop eikenblad sla.
Ik ken de eikenblad sla alleen maar van dat kleine beetje wat in een zakje sla melange zit.
Ik wilde eerst een gazpacho maken met eikenblad sla.
Maar het werd toch een vullende salade.
Om de salade wat meer kleur te geven mocht ik nog wat eetbare bloemen meenemen bij De Tuin van Best.
Ik koos voor het frisse komkommerkruid en voor de frisse wat pittige bloem van de Oost-Indische kers.
Maaltijdsalade
Om er een echt vullende maaltijdsalade er van te maken voegde ik krieltjes toe, chorizo en feta kaas.
Een prima vullende salade voor doordeweeks, snel en simpel.
Momenteel is het weer wat grijzig en is het echt herfst maar met deze salade haal je de zomer weer even terug in huis.
En mocht het ergens de komende weken toch nog barbecue weer worden dan kun je deze frisse salade zeker ook serveren.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote krop eikenblad sla
- chorizo van 250 gram
- 1 beker crème fraîche
- zakje krieltjes 500 gram
- 75 gram pijnboompitten
- 1 halve komkommer in blokjes
- pak feta kaas van 150 gram
- eetbare bloemen ( optioneel)
Bereidingswijze
Stap 1
Was de krop eikenblad sla goed en droog deze in een sla droger.
Doe de sla in een grote schaal en was de komkommer.
Snijd deze in blokjes en doe bij de sla.
De chorizo in plakken snijden en de feta kaas in blokjes.
Stap 2
Voeg de chorizo, feta en krielaardappelen bij de sla in de schaal en voeg 1 beker crème fraîche toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Hussel het geheel goed door mekaar zodat de crème fraîche goed verdeeld door de salade.
Stap 3
Verwarm een koekenpan en rooster hierin kort de pijnboompitten.
Let op hou deze goed in de gaten want ze kunnen snel verbranden.
Strooi de pijnboompitten over de salade en maak de salade eventueel af met eetbare bloemen.