Glutenvrije kersen Clafoutis glutenvrij bakken is niet moeilijk!
Glutenvrije kersen Clafoutis mijn allereerste glutenvrij baksel is een feit.
Ik besloot om met iets gemakkelijks te beginnen en iets wat helemaal in het seizoen past.
Het kersen seizoen loopt inmiddels wel een klein beetje op zijn einde maar ze zijn nog steeds verkrijgbaar.
Bij de boer waar ik altijd mijn fruit haal was het seizoen dit jaar vroeg begonnen en daar zijn nu inmiddels geen rode rakkers meer verkrijgbaar.
Zoals de meeste van jullie wel weten weet ik sinds kort dat ik een gluten sensiviteit heb.
Aangezien ik graag en veel bak dacht ik na dit nieuws heel even dat ik nooit meer kon bakken.
Nou is er tegenwoordig heel veel verkrijgbaar om toch lekker en glutenvrij te kunnen bakken.
Dus ik zag dit vrij snel als een leuke uitdaging voor mezelf om de lekkerste baksels om te toveren.
Naast dat dit Franse toetje dus glutenvrij is is hij ook nog eens suikervrij.
Ik heb namelijk gebruik gemaakt van de suikervervangers van Steviala.
Want sinds mijn maag verkleining verdraag ik gewone suiker en mierzoete dingen ook niet zo heel goed.
Met deze suikervervangers kan ik dus ook gewoon genieten van iets lekkers op zijn tijd.
Kijk trouwens voor meer glutenvrije-recepten hier.
Glutenvrije kersen Clafoutis
Ingrediënten
- 500 gram Kersen
- 50 gram Steviala kristal sweet
- 10 gram Steviala kristal sweet vanille
- 2 eetlepels Citroen rasp
- 50 gram Amandelmeel
- 75 gram Boekweit meel
- 1 theelepel Bakpoeder
- 1 theelepel Xanthaan gom
- 3 medium Eieren op kamertempratuur
- 250 milliter Slagroom op kamertempratuur
- 200 milliter Volle melk op kamertempratuur
- 1/8 theelepel Zout
- Steviala kristal sweet Frost als garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden boven en onder warmte.
- Was de kersen en ontpit ze met een kersen ontpitter en halveer ze vervolgens
- Klop de eieren los met de melk en de slagroom tot een glad beslag.
- Zeef de boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder, Xanthaan gom en de Steviala kristal sweet vanille en 40 gram van Steviala kristal sweet boven en kom.
- Voeg het zout en de citroen rasp toe en meng dit door met een garde.
- Vet ondertussen een porseleinen taart schaal in met boter.
- Bestrooi de bodem met de overgebleven Steviala kristal sweet.
- Giet nu het melk slagroom mengsel bij de rest en klop goed door met een garde totdat er geen klontjes meer in zitten.
- Spatel de helft van de kersen erdoor.
- Giet het beslag in de schaal en verdeel de overgebleven kersen erover.
- Bak de Clafoutis 40 minuten in het midden van de oven.
- Haal na 40 minuten uit de oven laat afkoelen en bestrooi met Steviala frost.