Glutenvrije kip schnitzel zelf gemaakt

Glutenvrije kip schnitzel zelf gemaakt heerlijk lekker en simpel om te doen!

Glutenvrije kip schnitzel zelf gemaakt heerlijk glutenvrij genieten en gemakkelijk om zelf te maken met maar een paar ingrediënten.
Iets wat ik al vrij snel misten om te eten naar mijn diagnose met gluten sensitiviteit was een lekkere kip schnitzel maar dan zelf gemaakt, en mijn favoriet is gemaakt van een sappig kippetje.
Voor dit recept paneer ik mijn kip zelf met de glutenvrije paneermeel van  Shär.
Hieraan voeg ik dan nog wat kruiden zoals uienpoeder, knoflookpoeder, peper, paprikapoeder en zout.
Dit meng ik dan door het paneermeel voordat ik daar de kipfilets doorheen haal.
Dit voegt meer smaak toe vindt ikzelf.
Want glutenvrij paneermeel bevat van zichzelf weinig smaak.
Kijk trouwens voor meer lekkere glutenvrije recepten hier.

Glutenvrije kip schnitzel

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang dinner
Keuken Duits
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stuks kipfilets
  • 6 eetlepels maizena
  • 2 stuks ei gekluts
  • 10 eetlepels Glutenvrij paneermeel
  • 1 theelepel Uienpoeder
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 2 theelepel grof zeezout
  • zonnebloem olie om in te bakken

Instructies
 

  • Zorg dat de kipfilets en de eieren op kamertempratuur zijn
  • Doe in een pan met dikke bodem een flinke laag zonnebloem olie zoveel dat de kipfilets net aan onder staan met olie.
    Breng de olie op een tempratuur van 180 graden.
  • Snijd ondertussen dat de olie opwarmt de beide kipfilet door de helft maar net niet helemaal en vouw ze open.
  • Sla de kipfilets nu met een vleeshamer (of een zware pan) gelijkmatig plat.
  • Zet 3 diepe borden of schalen klaar doe in een bord de maïzena, klop in het andere bord 2 eitjes en in het derde bord doe je je paneermeel en roer daar alle kruiden door.
  • Dep de plat geslagen kipfilets goed droog met keukenpapier.
  • Haal de kipfilet eerst goed door de maizena totdat deze helemaal bedekt is vervolgens door het geklutst ei en als laatste door de paneermeel.
  • Zorg dat de paneermeel gelijkmatig en goed over de kipfilet zit.
    Herhaal alle bovenstaande stappen met de andere kipfilet.
  • Bak beide kipfilets goudbruin in de hete olie en serveer met bijvoorbeeld frietjes of een heerlijke aardappel salade.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*