Glutenvrije kruidnoten

Glutenvrije kruidnoten

Glutenvrije kruidnoten heerlijk genieten zonder buikpijn

Glutenvrije kruidnoten bakken
Sinterklaas is weer in het land en dat vraagt om zelf gebakken kruidnoten maar wel lekker glutenvrij natuurlijk.
Hiervoor maak ik altijd gebruik van de Schär Mix Kuchen & Kekse.
Inmiddels vieren wij al een aantal jaren geen sinterklaas meer.
Maar dat wil niet zeggen dat ik dan ook geen sint lekkers meer eet.
Ik weet nog wel dat ik als klein meisje deze tijd altijd erg spannend vond.
En ik zag natuurlijk elke avond zwarte piet op het dak verstopt zitten.
Ook durfde ik vroeger als kind niet graag naar het toilet waarom niet?
Nou wij hadden dus een klein wc raampje.
En ik was altijd bang dat zwarte piet daar doorheen zou koekeloeren en dat wil je natuurlijk niet.
Want stel je voor dat zwarte piet je in je blote kont zou zien dat kon natuurlijk niet.

Ik hou echt van de magie die de Sinterklaastijd met zich mee brengt.
En door de geur die uit de oven kwam na het bakken van de kruidnoten.
Werd ik meteen weer terug gebracht naar die heerlijke kindertijd.
Grappig he hoe bepaalde geuren en smaken zoveel herinneringen met zich mee dragen.
Zo heb ik bij heel veel dingen die ik maak wel een bepaalde herinnering.
Bij pannenkoeken denk ik bijvoorbeeld altijd aan mijn opa dat was de ster in pannenkoeken bakken.
En niemand maakte zulke lekkere pannenkoeken dan mijn opa!
Tijdens het bakken van een cake denk ik altijd aan mijn oma.
En haar beroemde berencake of zoals ik hem noemde berenkik.
Bij het kruidnoten bakken werd ik meteen weer mee gezogen naar mijn schooltijd.
Wij bakten namelijk op 5 december (als dit op een schooldag viel) met de hele klas kruidnootjes.
En met dit recept kun jij dus ook lekker aan de slag!
Kijk voor meer sinterklaas recepten op huisjeboompjefoodie.nl

Glutenvrije kruidnoten

Glutenvrije kruidnoten

Glutenvrije kruidnoten heerlijk genieten zonder buikpijn
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 400 gram Schär Mix Kuchen & Kekse.
  • 200 gram Donkere bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels Speculaaskruiden
  • 1 theelepel Zout
  • 2 theelepels Bakpoeder
  • 160 gram Koude ongezouten roomboter
  • 1 theelepel Xanthaangom

Instructies
 

  • Doe de Shär kuche und kekse mix samen met het zout, speculaaskruiden, bakpoeder, xanthaangom en de donkerbruine basterdsuiker in een kom.
  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en doe dit erbij.
  • Wrijf nu met je vingers de boter door het mengsel.
  • Voeg de melk toe en kneed het tot een glad samenhangend deeg.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven en onder warmte en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Draai nu van het deeg kleine bolletjes en druk ze een beetje plat.
  • Leg de kruidnoten op de bakplaat met wat ruimte tussen elk nootje.
  • Bak de kruidnoten in het midden van de oven voor 20 minuten.
  • Leg de kruidnoten na het bakken op een rooster en laat afkoelen.
  • Bewaar de kruidnoten in een goed afsluitbare bak op het aanrecht.

Notities

Enjoy!
Trefwoord Glutenvrij

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*