Griekse gehaktrollen

Griekse gehaktrollen

Na alle heerlijke baksels van de laatste weken was het weer tijd voor een gezonde avond maaltijd.
Eet deze Griekse gehaktrollen met een Griekse salade en tzatziki voor een ultieme maaltijd voor een beetje balans.
Simpel, gezond en lekker.
De Griekse gehaktrollen zijn gekruid met Griekse kruiden waaronder Oregano.
Verder gebruikte ik kip gehakt omdat dit lekker mager is en ik vind dat vaak lekkerder dan runder of varkensgehakt.

Salade in de Herfst/ Winter?

Ook in de Herfst/Winter kan ik genieten van een salade op zijn tijd, ik vind een salade niet perse iets seizoensgebonden.
Wel eet ik misschien in de de zomer vaker een salade omdat het dan warmer is dus ik sneller kies voor een lichte maaltijd.
In de Herfst kies ik sneller voor een comfortfood gerecht in de vorm van een stoofpot of een ovenschotel, en dus heel soms ook een salade.
En ik vind dat dit gerecht ook wel onder de categorie comfortfood valt.
Door de rijke smaken van zowel het vlees, als de salade en de frisheid van de tzatziki.
Is dit een gezonde comfortfood maaltijd.

Ander gehakt?

Je kunt in plaats van kipgehakt ook een ander soort gehakt gebruiken, Rund, varken, lam of half om half gehakt.
Aan jou de keus het is maar net wat he persoonlijk lekkerder vind.

Griekse gehaktrollen
Griekse gehaktrollen

Griekse gehaktrollen

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang dinner
Keuken Grieks
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram Kipgehakt
  • 1 eetlepel Gedroogde Oregano
  • 1/2 theelepel Zout
  • 3 teentjes Knoflook geperst
  • 1 kleine Gele ui heel fijn gesnipperd
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 theelepel Gedroogde Tijm
  • 1 theelepel Gedroogde Peterselie
  • 1/2 theelepel Zwarte peper
  • 1/4 theelepel Cayenne peper
  • 3 eetlepels Paneermeel
  • 1 Ei
  • Olijfolie om in te bakken

Verder nodig 1x recept Griekse salade en 1x recept tzatziki

Instructies
 

  • Doe het gehakt in een kom meng de kruiden, ui, en knoflook erdoor en kneed dit goed door het gehakt heen.
  • Voeg het ei en de paneer meel toe en meng dit goed door.
  • Maak je handen een beetje vochtig met water en rol 4 grote rollen van 100 gram van het gehakt of 8 kleine rollen van ieder 50 gram.
  • Leg de gehaktrollen op een bord en zet het bord even 10 minuten in de koelkast zodat het gehakt wat steviger kan worden.
  • Maak ondertussen de tzatziki en de salade.
  • Haal de Griekse gehaktrollen uit de koelkast en verhit een koekenpan met olijfolie.
  • Bak de gehaktrollen goudbruin aan beide zijde draai ze regelmatig om zodat ze goed garen.
  • Serveer met de tzatziki en Griekse salade

Notities

 

Καλή όρεξη!

Kalí órexi!

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*