Griekse yoghurt appelcake zonder suiker

Griekse yoghurt appelcake zonder suiker

Griekse yoghurt appelcake zonder suiker

Griekse yoghurt appelcake zonder suiker, een van mijn allereerste recepten ooit hier op de website.
Dit recept komt nog uit mijn Weight Watchers periode.
Maar omdat het nog steeds een zeer populaire recept is blijft deze op de website staan.
Mocht ik deze Griekse yoghurt appelcake zonder suiker opnieuw moeten maken als Holistisch coach.
Dan zou ik persoonlijk een aantal dingen weglaten.
Allereerst zou ik er voor zorgen dat al mijn ingrediënten die ik gebruik biologisch zouden zijn.
De zoetstof zou ik compleet weglaten.
En mocht je echt een klein zoetje willen gebruiken in je beslag zou ik zelf kiezen voor, rauwe biologische honing.
Biologische = maple siroop of zelf een klein beetje biologische rietsuiker.
Want pure producten zijn vele malen beter voor je gezondheid dan bewerkte synthetische producten.

Recept

  • 3 eieren
  • 250 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 2 grote appels
  • 225 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel verse citroenrasp
  • 1 eetlepel puur vanille extract
  • 1 eetlepel zoetstof geschikt op te bakken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de eieren in en een kom en mix 2 minuten luchtig met de mixer op de hoogste stand.
Voeg het vanille extract en het zoetstof toe samen met de Griekse yoghurt.
En mix nog 2 minuten door op de hoogste stand.
Meng het bakpoeder door de bloem en voeg dit beetje voor beetje aan het beslag toe.
Terwijl je mixer door draait op stand 3 tot je een luchtig beslag krijgt zonder klontjes.
Zet de mixer uit en schil de appels en snijd in dunne plakken.
Pak de cakevorm en doe hier bakpapier in, giet het beslag erin en druk daarna bovenop de appel plakjes er een stukje in.
Bak de cake 55 minuten in de oven.
Check rond de 50 minuten even met een satéprikker of de cake goed is, de satéprikker moet er schoon en droog uit komen.
Als de satéprikker er niet droog uit komt heeft je cake nog 5 a 10 minuten extra nodig.

Laat de cake nadat deze uit de oven komt even uit de bakvorm op een rooster of snijplank afkoelen.


Eet smakelijk!



Griekse yoghurt appelcake zonder suiker

 

10 Reacties

  1. Ik heb de cake vandaag gemaakt en hij is echt lekker.
    Bedankt voor het recept.

    • queennskitchen

      Hoi, Willy.
      Wat leuk om te horen fijn dat het gesmaakt heeft.
      Groetjes, Nicole

      Queen N’s Kitchen

  2. Kan je ook 0% Griekse yoghurt gebruiken? Of is dat te dun qua consistentie? Of dan liever magere kwark? Of is het niet te vervangen door iets magers?

    • Hoi, Yvonne.
      Mocht je voor 0% Griekse yoghurt gaan zou ik je aanraden om dan de Griekse yoghurt Fage total 0% te gebruiken.
      Deze Griekse yoghurt is net zo dik als gewone 10% yoghurt.
      Ik ben bang dat andere Griekse yoghurt 0% te dun zal zijn.
      Kwark zou misschien ook kunnen maar heb dat zelf nooit geprobeerd.
      Veel succes met bakken en laat me zeker weten of het gelukt is.
      Fijne dag.

      Groetjes, Nicole
      Queen N’s Kitchen

  3. Gister gemaakt tis best wel een stevige cake ,maar de smaak was super ,als ik er 3 eieren in zou doen zou het dan luchtiger worden

  4. Gister gemaakt tis best wel een stevige cake ,maar de smaak was super ,als ik er 3 eieren in zou doen zou het dan luchtiger worden

  5. ik vond een heerlijk lekker dessert voor bij de koffie

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*