Je moet er van houden
Griesmeelpudding met frambozensaus en fruit.
Griesmeel je houdt ervan of je gruwelt ervan.
Vroeger vond ik griesmeelpudding erg vies z’n glibberige rare pudding met rode saus die vond ik dus echt niet lekker.
Ik had liever een ander smaakje glibber pudding.
Maar als je ouder wordt veranderd smaak heel erg, zo zijn er veel dingen die ik vroeger echt niet lustte en waar ik nu echt dol op ben.
Made from scratch
Zoals met bijna alles vind ik ik zelf gemaakt velen male lekkerder dan uit de winkel.
En een bijkomend voordeel je weet precies wat er allemaal ingaat.
Zowel de pudding als de frambozensaus heb ik zelf gemaakt appeltje eitje en jij kunt het nu ook zelf maken met onderstaand recept.
Dus laat die glibber pudding voortaan maar lekker in de winkels staan en ga thuis aan de slag.
En ik kan je vertellen zelf gemaakt smaakt zoveel lekkerder!
Garneer nog lekker met vers zomerfruit en je hebt een echt showstopper als nagerecht of als ontbijt I won’t judge 😉
Dus aan de slag met deze griesmeelpudding met frambozensaus en fruit.
Griesmeelpudding met frambozensaus
Equipment
- Puddingvorm
Ingrediënten
- 100 gram Griesmeel
- 1 eetlepel Vanille extract
- 700 milliliter Volle melk
- 125 milliliter Slagroom
- 80 gram Suiker
Voor de frambozen saus
- 250 gram Frambozen
- 1 theelepel Vanille extract
- 4 eetlepels Gelei suiker
- 2 eetlepels Water
Instructies
Voor de saus
Deze kun je net als de pudding een dag van te voren maken en bewaren in de koelkast.
- Was de frambozen onder de kraan doe ze in een ondiepe pan en bestrooi met geleisuiker.
- Laat dit even 10 minuten staan.
- Voeg nu het vanille extract en water toe en breng de frambozen aan de kook.
- Laat 4 minuten koken, haal de saus van het vuur en pureer de saus met een staafmixer.
- Zet de pan terug op het vuur en laat deze zachtjes nog 10 minuten pruttelen.
- Als de saus klaar is zeef je hem boven een kom of pot, gooi de pulp weg en laat de saus compleet afkoelen voordat je hem in de koelkast zet.
Voor de griesmeelpudding.
- Breng de melk met het vanille extract, de slagroom en de suiker aan de kook.
- Haal de pan van het vuur en strooi al roerend het griesmeel erin.
- Zet de pan terug op het vuur en laat de pap al roerend 5 minuten op laag vuur doorkoken en dik worden.
- Spoel de puddingvorm om met koud water (niet afdrogen).
- Giet de griesmeelpap in de vorm, dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten afkoelen.Zet de pudding daarna in de koelkast en laat deze 3 uur opstijven.
- Keer de pudding om op een bord en giet de saus erover, garneer met vers fruit.