Gyoza

Gyoza zelf maken.

Gyoza zelf maken stond al heel lang op mijn lijstje.
Ik heb ze 1 jaar geleden voor het eerst een keer gegeten in een sushi & grill restaurant.
Sushi lust ik totaal niet maar vaak hebben ze genoeg andere lekkere hapjes die ik wel lekker vind.
Zo probeerde ik voor het eerst gyoza en wow wat is dat lekker!


Ik wist al snel dat ik het thuis ook zelf wilde maken.
Het is super gemakkelijk want de gyoza vellen koop je kant en klaar bij de toko.
Je kunt ze vullen met kip of varkensgehakt of een mengsel van beide.
Ben je bij de toko neem dan ook wat wonton vellen mee daar kun je ook heerlijke hapjes mee maken.
Overigs is de toko toch al een groot foodie whalhalla ik kom er in ieder geval graag.

Mocht je nog meer heerlijke hapjes willen maken kijk dan eens bij wonton snacks.

Gyoza

Gyoza

10 stuks per persoon voor 3 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, dinner, lunch
Keuken Japans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 30 stuks Kant en klare gyoza vellen Verkrijgbaar bij de toko in de diepvries
  • 150 gram Varkensgehakt
  • 150 gram Kip gehakt
  • 6 stuks Bosui
  • 3 teentjes Knoflook
  • 2,5 eetlepel Donker sojasaus
  • 1 theelepel Ketjap manis
  • 1/2 theelepel Sambal badjak Kun je ook weg laten maar ik vind 1 subtiel pikantje wel lekker.
  • 1,5 eetlepel Sesamolie

Instructies
 

  • Ontdooi de Gyoza vellen.
  • Snijd lente ui in fijne dunne ringen en pers de 3 teentjes knoflook erdoor.
  • Meng het gehakt met de knoflook, lente ui en de rest van de ingrediënten en kneed door.
  • Leg de gyoza vellen klaar en zet een klein bakje water klaar.
  • Leg op elke gyozavel een ruime theelepel van het gehaktmengsel in het midden.
  • Dip je vinger in het water en besmeer de randjes van de gyozavellen.
  • Vouw de gyoza nu voorzichtig als een taco dicht alleen in het midden de rest blijft open.
  • Vouw aan de bovenrand een soort plooitjes. 3 plooien aan beide zijdes.
    Kijk evt, dit instructiefilmpje zodat het wat gemakkelijker is.
    https://www.youtube.com/watch?v=9uzGezdkuso&ab_channel=SeriousEats
  • Als alle gyoza's gevouwen zijn verhit je 1 koekenpan met een klein beetje olie.
  • Leg in porties van 10 de gyoza's met de onderzijde in de pan en bak de boden knapperig en goudbruin.
  • Giet er nu 75 – 85 milliter water in de pan en leg de deksel er op stoom ze nu gaar tot de gyoza's glanzen dan zijn ze klaar.
  • Herhaal deze laatste stap tot alle gyoza's klaar zijn.
  • Serveer de gyoza's met een dip van wat sojasaus gemengd met sesamolie en sesamzaadjes.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*