Hamburgerbowl

Genieten van alles van een goede hamburger, maar dan zonder broodje.

Heb je mega trek in een heerlijke hamburger maar wil je eigenlijk niet de koolhydraten van het broodje, of een hamburger eten zonder dat alles eruit valt bij de eerste hap i got you!
Wat dacht je van deze hamburgerbowl, juicy hamburger, knapperig spek, gebakken ei, kaas, gebakken ui en de heerlijke sweet onion saus die ik gisteren deelde. https://huisjeboompjefoodie.nl/sweet-onion-saus/

Ik zal je eerlijk zeggen ik miste het broodje totaal niet!
Deze hamburgerbowl is het ultieme comfortfood.
Plus je hebt ook niet het geknoei wat ik altijd met een hamburger heb dat als je er in bijt dat aan de achterkant je hamburger met al het beleg eruit valt.
Ik heb namelijk nog nooit iemand een flinke hamburger zien eten zonder te knoeien.
Tenzij je netjes een hamburger met mes en vork gaat eten dan is het misschien een ander verhaal.
Dit gerecht kun je dus ook prima de anti knoei hamburger noemen, en heb je tenminste bij elke hap alles wat normaal gesproken anders uit je broodje valt.
You can thank me later!

Hamburgerbowl

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang dinner
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Hamburger
  • 1 zakje Veldsla
  • 1 handje Snoeptomaten
  • 8 plakken Ontbijtspek
  • 4 plakken Cheddar smelt kaas
  • 2 grote Augurken
  • 1/2 Komkommer
  • 2 stuks Eieren
  • 2 gele Uien
  • Olijfolie
  • 1x Recept sweet onion saus

Instructies
 

  • Neem een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de hamburgers goudbruin
    Voeg de laats paar minuten de ontbijtspek erbij en bak deze krokant.
  • Schil de ui en snijd deze in ringen bak de uien in een scheutje olijfolie voor gemiddeld 6 minuten.
  • Vul ondertussen 2 diepe borden met veldsla en snijd de augurk en komkommer in blokjes en verdeel deze over de 2 borden.
  • Halveer de snoeptomaten en verdeel deze over de borden.
  • Als de uien klaar zijn haal je ze uit de pan en doe deze in een schaaltje, dek het schaaltje af met een bord zo blijven de uien warm
  • Voeg in de pan waar je uien uit gehaald zijn opnieuw een scheutje olijfolie toe en bak hierin 2 eieren.
  • Als de hamburgers bijna klaar zijn leg je de plakken cheddar kaas erop en laat deze een beetje smelten.
  • Draai daarna al het gas uit nu ga je de hamburgerbowls verder klaar maken.
  • Leg in elke bord 2 hamburgers met kaas, verdeel hierover de gebakken uien en het knapperige ontbijtspek.
  • Leg je gebakken ei over de hamburgers en maak beide borden af met een paar scheppen sweet onion saus of een andere saus naar keuze.
  • Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*