Vandaag een recept uit de Amerikaanse keuken Hush puppies!
Waar de naam Hush puppies precies vandaan komt is niet helemaal duidelijk.
Waarschijnlijk vind dit gerecht zijn oorsprong bij de indianen.
Hush puppies zijn knapperige gefrituurde mais balletjes die je vooral op de menukaart in de zuidelijke staten van Amerika tegenkomt.
Hush puppies zijn een typisch Amerikaans bijgerecht.
ze worden vaak geserveerd bij vis en zeevruchten of bij Barbecue gerechten.
Het hoofdbestandsdeel is polenta (maisgries).
Deze knapperige Hush puppies zijn verrassend lekker en ga ze zeker vaker maken.
Ik serveerde de Hush puppies als bijgerecht bij krokante kipkluifjes en een frisse salade.
Hush puppies
Equipment
- Frituurpan
Ingrediënten
- 125 gram Polenta
- 1 klein Blikje maiskorrels
- 4 stuks Lente ui
- 75 gram Bloem
- 1 theelepel Bakpoeder
- 1 1/2 theelepel Bakingsoda
- 50 gram Geraspte kaas ik gebruikte cheddar
- 1 Ei
- 125 milliliter Karnemelk
- 1 eetlepel Paprika poeder
- 1 theelepel Zout
- 1 theelepel Peper
Instructies
- Laat het blikje mais uitlekken in een klein vergiet.
- Verwarm al vast de frituurpan op 180 graden zodat de olie goed op temperatuur kan komen
- Neem een beslagkom en doe hierin de polenta, bloem, bakpoeder en bakingsoda en meng dit even door elkaar.
- Snijd de lente ui in fijne ringen en doe ze samen met de maiskorrels bij je bloem en polenta mengsel.
- Voeg het zout, peper en paprikapoeder en de geraspte kaas erbij en meng dit even door.
- In een andere kom doe je het ei en de karnemelk en klop dit met een vork of garde.
- Voeg het ei/karnemelk mengsel bij de overige ingrediënten en meng het met een garde door tot alles net aan gemengd is.
- Vorm met 2 lepels 1 voor 1 balletjes van het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken.Na 3 – 4 minuten zijn ze goudbruin haal de uit de frituurpan en laat even uitlekken op een stuk papier.