Vandaag weer een Iers recept namelijk een klassieke Ierse porridge.
Toen we vorig jaar op vakantie waren in Ierland Dublin kregen we voor ontbijt een heerlijke kom warme porridge.
Ik zelf ben echt gek op deze warme havermoutpap en eet deze ook regelmatig voor ontbijt.
Je kunt de porridge naar eigen smaak af toppen met vers fruit en of noten.
Lekker voedzaam en bomvol vezels om de dag goed mee te beginnen.
Nu zag ik dus dat ik dit recept nog nooit gedeeld had en wat mij betreft mag het zeker niet ontbreken tussen de recepten van De Ierse keuken op mijn website.
Het is echt super simpel om een havermoutpap te maken en dit is hoe de Ieren hem maken.
Ierse porridge
Ingrediënten
- 85 gram Havermout
- 200 milliliter Volle melk
- 300 milliliter Water
- 1 eetlepel Honing Topping
- Vers fruit Topping
- Noten Topping
Instructies
- Zet een ruime steelpan op het vuur en doe hierin de melk, water en havermout.
- Roer het door en breng het op middel hoog vuur aan de kook.
- Zodra de porridge kookt Blijf je het doorroeren en laat je het 10 minuten zachtjes koken.
- Giet de porridge in 2 schaaltjes en top ze af met honing, fruit en noten.