Indiase pilau rijst heerlijke rijst met geroosterde amandelen en kruiden onmisbaar bij een heerlijke curry
Indiase pilau rijst heerlijke geurige rijst die niet mag ontbreken bij een verwarmende curry.
Inmiddels staan er al een aantal verschillende Curry’s op de website die vind je hier.
Nu kun je met dit recept je Indiase maaltijd helemaal compleet maken want naast naan serveren we ook altijd een rijstgerecht erbij.
Voor dit recept gebruiken we Ghee dit is onmisbaar in de keuken als je gaat koken met recepten uit India.
Ghee is een geklaarde boter.
Geklaarde boter is boter waar de eiwitten uit zijn verwijderd.
Hierdoor blijft er dus nog alleen puur de boter over.
Ghee kent zijn oorsprong uit de Indiase keuken.
Het heeft een hele rijke smaak waardoor deze Pilau rijst een ware smaakbom wordt.
Indiase pilau rijst
Ingrediënten
- 200 gram Basmati rijst
- 300 gram Water
- 1 eetlepel Ghee
- 1 stuk Ceylon kaneelstokje
- 1 stuks laurier blaadje
- 4 stuks kardemom peulen
- 1/2 theelepel Komijn zaadjes
- 1/2 theelepel Kurkuma
- 1 theelepel Zeezout
- 100 gram Amandel schaafsel
Instructies
- Neem een pan met een goed afsluitbare deksel.
- Verwarm op middelhoog vuur de Ghee in de pan.
- Voeg het laurierblad, kaneelstokje, kardemompeulen, komijnzaadjes, erbij en bak dit 30 seconden tot 1 minuut.
- Roer de rijst erdoor en het water voeg de kurkuma en zout erbij.
- Doe de deksel op de pan draai het vuur laag en kook de rijst voor 20 minuten.
- Draai nu het vuur uit maar laat de pan met de deksel erop nog 5 minuten op de uitstaande gaspit staan.
- Rooster ondertussen in een droge koekenpan de geschaafde amandelen goudbruin.
- Haal nu de pan van het vuur haal de deksel eraf en roer de rijst door met een vork schep de rijst op de borden bestrooi met amandelschaafsel en serveer direct.