Van poging tot rendang naar een heerlijke stoofvlees
Ik was van plan om rendang te maken maar dat liep helaas iets anders dan gepland.
Het mislukte totaal maar eindigde uiteindelijk in deze heerlijke zoet pikante pan vol Indonesisch stoofvlees.
Ik gebruikte mijn recept voor vegetarische rendang van Quorn stukjes.
https://huisjeboompjefoodie.nl/vegetarische-rendang-met-quorn/ deze vind je op de website en verving de Quorn voor stoofvlees.
Maar het pakte totaal anders uit.
Ik baalde al ontzettend maar ik wist het gerecht toch nog te redden met wat aanpassingen ontstond het recept voor stoofvlees op zijn Indonesisch.
Heb jij dat wel eens gehad dat iets dreigde te mislukken?
En je het toch wist te redden door er een misschien nog wel beter recept van te maken.
Mocht je nu denken hé dat ziet er lekker uit dat wil ik ook!
Wat ik me goed voor kan stellen dan vind je hier het recept.
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gram runderlappen (geschikt om te stoven)
- 1 blik kokosmelk
- 2 bouillontabletten rundvlees
- 4 teentjes knoflook
- 2 grote gele uien
- 4 theelepels ketoembar
- 2 Spaanse rode pepers
- 3 theelepels vers geraspte gember
- 1 sereh stengel (citroengras)
- 2 kopjes kokend water
- wok olie
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels sambal badjak
- 4 stengels lente ui
- peper en zout
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 theelepels geraspte kokos
- 1 1\2 eetlepel natuur azijn
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de runderlappen in stukken doe ze in een kom en giet hierover het azijn.
schep de stukken vlees even om en dek de kom af met plasticfolie en zet de schaal met vlees 10 minuten terug in de koelkast.
Door het azijn wordt het vlees straks extra mals en je proeft er niets van (tip van oma)
Stap 2
Maak de uien schoon en snipper deze in kleine stukjes.
Snijd de rode pepers in ringen en verwijder de steel.
Pel de 4 teentjes knoflook, verwijder de schil van de gember en snijd deze fijn.
Doe alle deze bovenstaande ingrediënten samen met de ketoembar in een kom en mix tot een papje met de staafmixer.
Stap 3
Verhit een hapjes pan met een scheutje olie en bak hierin kort je kruiden prutje.
Voeg de stukjes runderlappen bij het kruiden prutje in de pan en roer goed door.
Giet het blik kokosmelk bij het vlees en doe de bouillonblokjes erbij en roer het door.
Breng het aan de kook en kook het even 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de kopjes water toe draai het vuur op middelhoog.
Laat stoofvlees met de deksel op de pan 30 minuten stoven.
Stap 4
Kneus de sereh stengel hierdoor komt de citroen smaak beter vrij, en doe deze bij het stoofvlees.
Voeg nu sojasaus, ketjap manis, sambal badjak bij het stoofvlees.
Laat het stoofvlees op laag vuur 4 uur zachtjes stoven met deksel op de pan.
Vergeet niet af en toe door te roeren.
Als het stoofvlees klaar is verwijder je de sereh stengel en voeg je gesneden lente ui en de geraspte kokos bij het vlees roer het door en nu is het klaar om te serveren.
Lekker met rijst en andere bijgerechten.