Ik ben nog steeds heerlijk aan het koken uit de Ierse keuken.
Zo maakte ik laats een flinke grote portie van Irish stew uit de slowcooker zie link https://huisjeboompjefoodie.nl/irish-stew-uit-de-slowcooker/
Ik vindt het fijn om van stoofgerechten extra veel te maken zodat ik ze in kan vriezen en er later weer een ander recept mee kan maken.
Voor deze Irish stew pot pie’s heb ik dus een portie van de stew gebruikt.
Wil je deze ook maken dan heb je eerst een extra portie van de Irish stew nodig.
Toch deel ik dit snelle makkelijke restjes recept met je, omdat als je mijn recept gaat maken je vast wat over houdt en er dan nog een keer op andere manier van kunt genieten.
Ingrediënten voor 4 Irish stew pot pie’s
- 500 – 750 gram Irish stew
- 4 plakken bladerdeeg
- 1 eidooier
- 400 gram erwtjes ( Pot of Diepvries )
- 450 gram Dikke frieten diepvries ( Ierse, Britse weken Lidl) of gebruik Vlaamse friet.
- Olie om de bakjes in te vetten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht.
Haal 4 plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
Neem 4 bakjes formaat soufflé bakjes of mini quiche schaaltjes geschikt voor de oven.
Vet de schaaltjes goed in met olie ook op de rand dit voorkomt het aankoeken van het bladerdeeg.
Verdeel de Irish stew over de schaaltjes en dek de schaaltjes af met het bladerdeeg, vouw de randjes een beetje om zodat de bladerdeeg goed over de bovenzijde zit en het bakje afsluit.
Maak met een mes in elke pie een gaatje in het bladerdeeg, dit zorgt ervoor dat de stoom weg kan.
Klop de eidooier los en smeer het bladerdeeg in met het eigeel.
Zet de Irish stew pot pie’s voor 35 minuten in de oven.
Verwarm ondertussen de airfryer 10 minuten voor op 200 graden en bak daarna de dikke frieten zonder extra olie of vetstof knapperig en goudbruin in 20 minuten.
Als de Irish stew pie’s en de frieten nog maar 10 minuten in de airfryer hoeven verwarm je de erwtjes in een steelpan, dan is alles tegelijk klaar en kun je het serveren.
Eet smakelijk!