Hartig & Zoet
Mijn favoriete combi is hartig en zoet.
Zo eet ik kaas met stroop, kaas met jam, pindakaas met zeezout, brownies met pretzels, leverkaas met hagelslag, bacon uitgebakken in maple siroop en mijn favoriet pannenkoeken met spek, kaas, ananas en stroop!
En mijn favorieten koeken maple en bacon Amerikaanse koeken. (het recept staat ook op de website)
Dus toen ik laats deze hartige kaas uien wafels maakte goot ik er natuurlijk lekker wat stroop over.
Op een of andere manier versterken zoet en zout elkaar erg goed.
Zo ook bij deze wafels!
Wat is jullie favorieten zoet en zout combi?
Kaas en ui wafels
Equipment
- Wafelijzer
Ingrediënten
- 120 gram Roomboter
- 3 Eidooiers
- 125 milliliter Volle melk
- 1/8 theelepel Suiker
- 100 gram Geraspte oude kaas
- 1 grote Gele ui geraspt of heel erg fijn gesnipperd
- 200 gram Bloem
- 1/8 theelepel Zwarte peper
- 1/8 theelepel Zout
- Schenkstroop voor over de wafels top combi!
Instructies
- Schil de ui en rasp of snipper deze erg fijn.
- Verhit ondertussen je wafelijzer zodat deze goed warm kan worden.
- Splits de eieren omdat je alleen de eierdooiers gebruikt kun je misschien de eiwitten nog gebruiken voor merengue .
- Klop met de mixer de roomboter samen met de eidooiers schuimig.
- Voeg tijdens het mixen geleidelijk de melk, suiker en peper en zout toe.
- Stop nu met mixen en meng met een spatel de ui, geraspte kaas en de bloem erdoor.
- Leg op elk wafeldeel nu 1 eetlepel beslag, doe het ijzer dicht en bak de wafels in 5 minuten goudbruin.
- Je haalt ongeveer 12 wafels uit het beslag.