Kip pilav

Kip pilav maakte ik toen ik op mezelf ging wonen vaak uit een pakje.
Ja i know shame on me want eigenlijk is het super gemakkelijk om het zelf te maken.
En natuurlijk veel lekkerder, nu de perziken volop in het seizoen zijn raad ik je dan ook aan om lekker verse perziken te gebruiken.
En als ze straks weer niet verkrijgbaar zijn kun je natuurlijk altijd perziken uit blik gebruiken.

verder is het recept voor kip pilav geen hoger wiskunde want het is echt mega simpel en snel klaar.
En op de rijst na gaat alles in een pan dus minder afwas.
Nou ben ik wel heel benieuwd of jullie alles zoveel mogelijk vers maken en wat dan je absolute favoriet is van een pakjes/zakjes gerecht die je nu zelf vers maakt?
Laat het me gerust hieronder in de reacties weten.

Kip pilav

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang dinner, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram Kipfilet of kippendijfilet
  • 3 stuks Sjalotten
  • 2 stuks Rode paprika
  • 15 gram verse koriander
  • 1 eetlepel Vers geraspte gember
  • 2 teentjes Knoflook
  • 8 Stuks Perziken ( 1 blik perziken als ze niet in het seizoen zijn)
  • 1 stengel Citroengras
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 2 stuks kippen bouillonblokjes
  • 250 milliliter Water
  • 2 eetlepels Ketjap manis
  • 2 eetlepels Australische gembersiroop
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Zilvervliesrijst voor 2 personen

Instructies
 

  • Schil de sjalotten en pel de teentje knoflook.
    Snipper de sjalotten fijn en hak de teentjes knoflook fijn.
  • Verhit een grote pan met een scheutje olijfolie, snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi flink met peper en zout.
    Bak de kipfilet in de pan rondom goudbruin.
  • Doe de ui en knoflook erbij en fruit dit 3 minuten mee, schep het af en toe even om.
  • Snijd de paprika in blokjes en doe stukjes bij de rest in de pan.
    Bak dit even 5 minuten mee en voeg nu de tomatenpuree erbij en roer even goed door.
    Schil de gember en rasp deze boven de pan.
  • Giet nu de ketjap en het water erbij en breng het aan de kook.
  • Schil ondertussen de perziken en snijd ze in plakjes.
  • Zodra de pilav kookt doe je de perziken erbij, kneus de citroengras stengel en doe deze erbij.
    Zet het gas laag.
    Laat de pilav 15 – 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Ondertussen kun je de rijst koken.
  • Na de 15 – 20 minuten haal je de stengel citroengras eruit en roer je de Australische gembersiroop erdoor.
    Hak de koriander fijn en roer deze ook door de pilav.
  • Proef voorzichtig of je hem zo goed vind als je de pilav wat pittiger wilt kun je altijd nog 1 eetlepel sambal erdoor roeren.
  • Serveer de kip pilav met rijst en eventueel nog een naan erbij.

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*