Kip Stroganoff mijn lievelingsgerecht!
Kip Stroganoff de klassieker is beef Stroganoff vernoemd naar een Russische graaf.
Dit recept is een klassieker uit de Russische keuken.
Normaal maak je dit met rundvlees het moet dan ook wat langer stoven om het vlees mals te krijgen.
Deze versie is met kip en behoort tot de collectie van mijn favoriete gerechten.
Dit is z’n comfortfood gerecht wat je in een handomdraai gemaakt hebt.
Ik gebruik hiervoor kippendijfilet dat vind ik lekkerder en het vlees is veel malser en minder droog dan kipfilet.
Wist je trouwens dat ik van dit gerecht ook een vegetarische versie heb?
Die vind je hier.
Kip Stroganoff
Ingrediënten
- 400 gram Kippendijfilet
- 250 gram Kastanje champignons
- 3 stuks Paprika's Rood, geel en groen
- 1 eetlepel Olijfolie
- 1 grote Gele ui
- 4 teentjes Knoflook
- 1 theelepel Grove Zaanse mosterd
- 1 klein Blikje tomatenpuree
- 70 milliter Wodka
- 80 milliter Kippenbouillon
- 4 stuks Gedroogde laurierblaadjes
- 15 gram Verse peterselie
- 250 milliter Sour crème
- peper en zout
- rijst voor erbij
Instructies
- Verwarm een grote koekenpan of hapjes pan met een klontje boter en een scheutje olijfolie.Snijd de kastanje champignons in plakken en doe deze in de pan.
- Snipper ondertussen de ui en pel de teentjes knoflook.Voeg de ui bij de champignons en pers de knoflookteentjes uit boven de pan.Bak de champignons 5 – 7 minuten en spatel deze af en toe om.
- Haal de champignons uit de pan en zet deze op een bord op het aanrecht.
- Dep de kippendijfilet t droog met een stuk keukenpapier en snijd ze in blokjes.Doe de kippendijfilet in de pan en bestrooi rijkelijk met peper en zout.
- Was ondertussen de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.Snijd de paprika’s in repen en doe ze bij de kip in de pan.Bak dit 7 minuten tot de kipt goudbruin is.
- Giet de wodka bij de kip in de pan en roer dit goed door schraap met een spatel lichtjes over de bodem.Hierdoor komen de iet wat aangebakken stukjes los en dit zorgt voor extra smaak.
- Giet de kippen bouillon, de tomatenpuree en de mosterd in de pan en roer dit door.Doe de champignons terug in de pan.
- Giet de Sour crème en de gehakte peterselie erbij en roer nog eens door.Voeg de laurierblaadjes toe en zet de deksel op de pan.
- Draai het gas laag en laat dit op een laag vuur ongeveer nog 5 minuten sudderen.De saus moet wat indikken vind je hem na de 5 minuten nog te dun laat hem dan nog 2 minuten langer in de pan.
- Serveer met rijst of brood.