Kit Kat fudge een lekkere zoete traktatie
Kit Kat fudge als kind ben ik al dol op kit kat het is naast een twix een van mijn favoriete chocoladerepen.
Je kunt dit super lang bewaren in de koelkast als je het gemaakt hebt.
Het hoeft dus niet in een keer op dat scheelt weer in de calorieën haha.
Het is wel best machtig en erg zoet maar ach voor een keertje kan dat best een keertje.
Wat je hiervoor nodig hebt als basis ingrediënt is gecondenseerde melk deze kun je in elke supermarkt kopen.
Verder gebruik je witte chocolade en natuurlijk kit kat repen easy peasy!
Een ander lekker en snel zoet recept wat zo klaar is is deze
Kit Kat fudge
Ingrediënten
- 1 blik Gecondenseerde melk
- 500 gram Witte chocolade
- 8 repen Kit kat van 4 stuks voor de bodem
- 140 gram Kit kat repen voor de rest
Instructies
- Bekleed een bodem van een vierkante bakblik met bakpapier en beleg dit met kit kat repen.
- Hak de witte chocolade grof en doe dit samen met de gecondenseerde melk in een steelpan.
- Verwarm het geheel op laag vuur zodat de chocolade goed smelt en zich mengt met de gecondenseerde melk.
- Blijf er wel bij staan en blijf goed roeren.
- Hak 6 kit kat repen grof of breek in stukken.
- Als alle witte chocolade gesmolten is haal je de pan van het vuur en spatel je de stukjes kit kat erdoorheen.
- Giet de fudge in de vierkante bakvorm.
- Strijk de bovenkant van de fudge een beetje glad met een spatel en versier nog met wat stukjes en kruimels van de kit kat.
- Zet de fudge in de koelkast en laat hem compleet hard worden.Dit kan zeker 2 a 3 uur duren.
- Als de fudge hard is verwarm je een groot en scherp met goed onder de hete kraan en snijd de fudge in blokjes.
- Bewaar de fudge wel in de koelkast als je hem in blokjes hebt gesneden je kunt dit gemakkelijk 1 maand in de koelkast bewaren.