Knoflook saus heerlijk homade met verse kruiden
Knoflook saus ik heb dit goddelijke goedje leren maken van de oom van mijn allereerste vriendje.
Zijn oom kon fantastisch koken en stond bekend om zijn knoflooksaus.
Ik moet je wel waarschuwen van deze heerlijkheid gaatje adem wel flink meuren.
Maar ach een kleinigheidje blijf je altijd houden haha.
Mij houdt het in ieder geval niet tegen om hem regelmatig te maken.
Gewoon een paar keer flink je tanden poetsen of gewoon 3 dagen niet praten dan is het probleem ook prima verholpen.
Ik serveer dit regelmatig bij mijn Griekse Souvlaki als ik geen zin heb in tzatziki en bij de BBQ komt hij ook standaard op tafel.
Knoflook saus
Ingrediënten
- 125 gram Mayonaise
- 125 gram Crème fraiche
- 1 bol Knoflook
- 1 eetlepel Vers gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels Citroensap
- 40 gram Verse bieslook
Instructies
- Was de bieslook droog deze goed en snijd deze heel fijn doe de bieslook in een kom.
- Pel de bol en de teentjes knoflook pers de teentjes uit boven de kom voeg de rest van de Ingredienten toe en meng goed door.
- Bewaar in de koelkast (hierdoor neemt de scherpte wat af) of serveer direct.