Koolhydraatarm bakken
De laatste week ben ik weer veel in de keuken te vinden en ben vooral veel aan het bakken.
En dan met name koolhydraatarme versies van bekende baksels.
Zo maakte ik deze koolhydraatarme amandel boterkoek.
Als ik namelijk iets lekker vind is het wel boterkoek en deze versie vind ik misschien stiekem nog wel lekkerder dan de originele.
Als je eenmaal door hebt hoe je koek, cake en ander lekkers kunt maken met koolhydraat arme meelsoorten en suikervervangers dan wordt het steeds makkelijker.
En anders zijn er natuurlijk dit soort recepten om je op weg te helpen.
Dus wil je ook graag een koolhydraatarme lekkernij bakken probeer dan eens deze amandel boterkoek het is een super simpel receptje en mega lekker!
Ingrediënten
- 200 gram amandelmeel
- 1 ei
- 200 gram roomboter
- 1 eetlepel vloeibare zoetstof
- 2 theelepels puur vanille extract
- 1 1/2 theelepel amandelextract
- snufje Himalaya zout
- 30 gram geschaafde amandelen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Bekleed je bakvorm met bakpapier, ik gebruikte een vierkante bakvorm.
Klop het ei met een vork los.
Stap 2
Doe alle ingrediënten in de kom van een standmixer Let op gebruik maar de helft van je los geklopte ei!
Mix het deeg voor de boterkoek even kort tot alles goed gemengd is.
Stap 3
Stort het deeg in je bakvorm en druk lichtjes aan met een spatel.
Bestrijk de bovenkant met het overgebleven los geklopte ei en strooi het amandelschaafsel er over heen.
Stap 4
Zet de amandel boterkoek voor 20 minuten in het midden van de oven op 180 graden.
Haal de amandelboterkoek na 20 minuten uit de oven en laat deze volledig in de vorm afkoelen.
Als de amandelboterkoek volledig is afgekoeld kun je hem uit de vorm halen en in stukken snijden.
Ik haalde er 16 stukken uit.