Een heerlijk plakje ontbijtkoek met minder koolhydraten.
Als je denkt dat je geen ontbijtkoek meer kunt eten met een koolhydraatarme levensstijl dan klopt dat enigszins.
De ontbijtkoek in de supermarkt of van de bakker kun je beter laten liggen.
Maar zelf kun je wel een heerlijk kruidige koolhydraatarme ontbijtkoek bakken.
De geur allen al van deze ontbijtkoek is hemels en de smaak is top.
Je kunt een of 2 plakjes nemen als ontbijt met een lekker laagje roomboter of gewoon lekker als tussendoortje.
Ingrediënten voor 1 ontbijtkoek van 16 – 20 plakken.
- 200 gram amandelmeel (De notenshop)
- 5 eieren
- 2 eetlepels Sukrin gold *
- 1 eetlepel Steviala Sweet bee *
- 2 eetlepels Steviala Sweet maple *
- 15 gram bakpoeder
- 2 eetlepels speculaaskruiden (De notenshop)
- 1 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- 55 gram ongezouten roomboter
- 1/4 theelepel Himalaya zout
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Klop de eieren samen met de Sweet bee, Sweet maple, roomboter en de Sukrin gold tot een glad mengsel.
Dit gaat het beste met een mixer.
Stap 2
Weeg het amandelmeel af en doe hierbij het bakpoeder, zout, speculaaskruiden, kaneel en gemberpoeder en roer dit goed door.
Stap 3
Giet het bakje met amandelmeel en de rest van de kruiden langzaam aan bij het beslag.
Laat de mixer langzaam draaien terwijl je dit doet.
Als al het amandelmeel en de rest van de ingrediënten erbij zit zet de mixer uit en schraap met een spatel nog even goed langs de randen en de bodem van de mengkom.
Stap 4
Mix het beslag nu nog even 1 miniuut door en giet het daarna in de cakevorm.
Schuif de ontbijtkoek in het midden van de oven en bak deze in 45 minuten op 180 graden.
Laat de ontbijtkoek na het bakken 15 minuten afkoelen in de vorm.
Haal hem er daarna voorzichtig uit en laat de ontbijtkoek verder compleet afkoelen op een taartrooster.
Bewaar advies
Je kunt de ontbijtkoek 1 week in een luchtdichte bak op het aanrecht bewaren.
Of snijd de ontbijtkoek in plakken en pak ze goed in met aluminiumfolie en vries ze in.
Laat de ontbijtkoek als je hem wilt eten op het aanrecht op een bordje ontdooien in de magnetron ontdooien wordt hij erg droog van dus dat zou ik niet aanraden.
Voedingswaarden voor de hele ontbijtkoek
Calorieën: 2985 kcal Koolhydraten: 52 g Vet: 185 g Eiwit: 86 g Suiker: 21 g
Voedingswaarde per plak (16 plakken)
Calorieën: 187 kcal Koolhydraten: 3 g Vet: 12 g Eiwit: 5 g Suiker: 1 g
* producten zijn verkrijgbaar bij https://www.afvallenmetbregje.nl/