Vandaag op de Amerikaanse toer namelijk deze heerlijke krokante kipkluifjes uit de oven.
Ik marineer de kip altijd in karnemelk en kruiden zodat ze lekker mals worden.
Daarna paneer ik ze in een mengsel van bloem, paneermeel en kruiden en bak ze af in de oven.
Marineren in karnemelk heb ik overgenomen van een recept van Donna Hay.
Dit gebruik ik erg vaak bij het marineren van kip.
Door de melkzuren in de karnemelk wordt de kip lekker mals.
En dat is wat we willen lekkere en knapperige malse kip!
Je kunt de kipkluifjes na paneren ook frituren maar ik maakte ze deze keer uit de oven.
Via deze link kun je een koolhydraatarme versie maken mocht je dat willen.
Krokante kipkluifjes uit de oven
Ingrediënten
- 1 kilo Kleine kipkluifjes
- 750 milliliter Karnemelk
- 3 eetlepels Zwarte peper gemalen
- 3 eetlepels Zeezout
- 2 eetlepels Paprikapoeder
- 100 gram Bloem
- 75 gram Paneermeel
Instructies
- Marineer de kipkluifjes het liefst 1 nachtje in de karnemelk en kruiden, maar minimaal 4 uur zodat ze lekker mals kunnen worden.
- Doe hiervoor de kipkluifjes met 1 eetlepel peper, 1 eetlepel, zout en 1 eetlepel paprikapoeder met de karnemelk in een zip loc zak doe ze dak dicht en schud de zak een paar keer goed.
- Leg de zak in de koelkast en marineer 1 nacht of minimaal 4 uurtjes.
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
- Haal de kipkluifjes uit de koelkast giet de karnemelk weg.
- Vul een diep bord met bloem, paneermeel en 2 eetlepels peper, 2 eetlepels zout en 1 eetlepel paprikapoeder meng dit met een vork goed door en paneer hierin de kipkluifjes.
- Leg de kipkluifjes uit mekaar op je ovenrooster en plaats het rooster in het midden van de oven.Doe 1 of 2 rijen hieronder voor de zekerheid een bakplaat bekleed met bakpapier om de eventuele kruimels en vlees sappen op te vangen.Zo blijft je oven schoner.
- Bak de kipkluifjes voor 45 minuten in de hete oven.
- Haal de kipkluifjes daarna voorzichtig met een tang uit de oven en serveer ze bij de borrel of met een lekker dip.