Lasagne rolletjes met ricotta spinazie vulling.
lasagne rolletjes met ricotta spinazie vulling en een heerlijke bolognese saus.
Geen klassieke lasagne maar het heeft wel alles wat er ook in een lasagne zit.
Ik maakte zelf lasagne vellen en vulde ze met een mengsel van romige ricotta en verse spinazie.
Ze worden gegaard in een heerlijke bolognese saus en met extra mozzarella.
Een snelle simpele ovenschotel die je prima al op voorhand kunt maken en dag erna nog even op kunt warmen in de oven.
Maar ook op de dag zelf is deze super lekker zeker als je wat meer tijd hebt, maak dan ook je pasta vellen zelf.
Mijn pasta vellen maak ik gemakkelijk met de Phillips pasta machine.
Met deze pasta machine maak je in minder dan 10 minuten verschillend soorten pasta.
De machine doet al het werk wat voor mij met mijn reuma echt ideaal is.
Omdat ik vaak last van mijn handen heb is verse pasta met de hand maken voor mij geen doen.
Natuurlijk kun je ook kant en klare lasagne vellen uit de supermarkt gebruiken net wat je zelf makkelijk vind.
Persoonlijk vind ik het zelf altijd leuk om zoveel mogelijk from scratch te maken dus ook mijn pasta.
Lasagne rolletjes met ricotta spinazie vulling en bolognese saus.
Ingrediënten
Voor de bolognese saus
- 300 gram Rundergehakt
- 1 grote Gele ui
- 4 Teentjes knoflook
- 1 blik Mutti polpa
- 1 theelepel Suiker
- 1 klein Blikje tomaten puree
- Olijfolie
- 1 eetlepel Oregano
- 1 eetlepel Basilicum
- 1 theelepel Zwarte peper
- 1/2 theelepel Zeezout
Voor de Lasagne rolletjes
- 12 stuks Lasagne vellen
- 350 gram Ricotta
- 125 gram Kleine mozzarella bolletjes
- 175 gram Geraspte Parmezaanse kaas
- 1 stuks Eidooier
- 100 gram Geraspte mozzarella kaas
- 400 gram Verse spinazie
- 250 gram geraspte kaas voor over de lasagne rolletjes
Instructies
Voor de Bolognese saus
- Verhit in een braadpan een scheutje olijfolie en bak het gehakt rul.
- Schil en snipper ondertussen de ui en doe deze bij het gehakt en bak het 1 -2 minuten mee.
- Pel de teentjes knoflook en pers deze uit boven het gehakt, voeg peper, zout, oregano en basilicum toe en het blikje tomaten puree.
- Bak dit 2 minuten en voeg dan de mutti polpa toe.Doe de deksel op de pan en draai het gas laag laat de saus 30 minuten zachtjes pruttelen.
Voor de lasagne rolletjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en doe de spinazie erin laat de spinazie slinken in een minuut of 3 – 4.
- Haal de spinazie uit de pan en laat afkoelen.
- Als de spinazie afgekoeld is hak je deze fijn met een groot scherp mes.En doe deze in een schaal.
- Voeg de ricotta, geraspte mozzarella en de Parmezaanse kaas erbij en de eidooier en meng het geheel goed door met een vork.
- Als je gedroogde pastavellen gebruikt dan kook je deze eerst volgens de verpakking.
- Neem een lasagnevel en verdeel hierover een laagje van het ricotta mengsel en rol deze op tot een mooi rolletje en leg op een bord.
- Herhaal deze stap met de andere vellen.
Het opbouwen van de ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
- Neem een grote rechthoekige ovenschaal en verdeel de helft van de bolognese saus over de bodem.
- Leg nu de lasagne rolletjes erin en verdeel de overgebleven saus erover.
- Strooi de bolletjes mozzarella erover.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de lasagne rolletjes in het midden van de oven op 175 graden voor 30 minuten.
- Haal na de 30 minuten de schaal uit oven haal de folie eraf en bestrooi de rolletjes met de geraspte kaas en zet deze terug in de oven voor nog 10 minuten of tot de kaas gesmolten is.