M en M koekjes

M en M koekjes

M en M koekjes leuk om met de kids te bakken!

M en M koekjes leuk om met de kids te bakken maar ook om voor jezelf of visite te maken.
Wat mij betreft gaat er niets boven vers gebakken koeken.
Ik ben een echt koekkie monster.
Vooral zelf gebakken koeken ben ik gek op.
Alleen de geur al die uit de oven komt tijdens het bakken zo lekker vind ik dat.
Helaas zijn deze koeken niet gluten vrij maar aangezien ik volop in mijn experimentele fase zit met glutenvrij bakken.
Komt er snel ook meerdere glutenvrije koek recepten online.
Maar voorlopig komen er de komende dagen meer koeken recepten online.
Voor al deze koeken gebruik ik eigenlijk altijd hetzelfde basis recept en varieer lekker met de ingrediënten die ik er in stop.
Super fijn vind ik dat om een goed basis recept te hebben wat nooit teleur stelt.
Ik gebruik voor deze koeken deze m&m’s met pinda.

Wil je een bijzondere hartig zoet combinatie koekje dan is dit recept zeker iets voor jou!

M en M koekjes

M & M’s koeken

M en M koekjes leuk om met de kids te bakken maar ook om voor jezelf of visite te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 16 koeken

Ingrediënten
  

  • 200 gram Koude ongezouten roomboter
  • 300 gram Patentbloem
  • 175 gram Lichtbruine basterdsuiker
  • 165 gram Kristalsuiker
  • 1 stuk Ei
  • 2 eetlepels Volle melk
  • 200 gram M en M's grof gehakt
  • 1/4 theelepel Bakpoeder
  • 1.4 theelepel Zout
  • 1 1/2 eetlepel Golden syrup

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onder warmte.
  • Meng de koude boter met de beide soorten suiker met de mixer op de laagste stand tot een egaal en licht geel mengsel.
  • klop dit 5 minuten door op stand 3 van je mixer.
    Schraap daarna de wanden van je beslag kom schoon met een spatel.
  • Voeg de Golden syrup, melk en het ei toe en klop dit goed door.
  • Voeg bij de bleke massa in de beslag kom nu de bloem samen met zout, baking soda en het bakpoeder en mix dit geheel 8 minuten goed door, schraap tussendoor de randen af en toe schoon met de spatel.
  • (zet hiervoor wel eerst de mixer uit)
  • Hak de M en M's grof en spatel deze door het beslag.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep met behulp van een ijsschep 14 tot 16 bollen op je bakplaat.
  • Bak de koekjes voor 14 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  • Als de koeken uit de oven komen laat ze eerst nog 10 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze vervolgens op een taart rooster en laat ze verder compleet afkoelen.

Notities

 

A cookie a day keeps the doctor away!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*