Macademia koeken met witte chocolade

Macademia koeken met witte chocolade een perfecte combinatie van noten en chocola.
Ik ben een echt koekjes monster.
Vooral zelf gebakken koekjes ben ik gek op.
Zo maakte ik al eerder deze chocolate chip koeken
Alleen de geur al die uit de oven komt tijdens het bakken zo lekker vind ik dat.
Gelukkig heb ik nog van deze Macademia koeken met witte chocolade kunnen genieten voordat ik de definitieve bevestiging gluten sensitief kreeg.
Helaas zijn deze koekjes dus niet gluten vrij maar aangezien ik volop in mijn experimentele fase zit met glutenvrij bakken.
Komen er natuurlijk ook meerdere glutenvrije koekjes recepten online.
Ben je nou net als ik z’n koekjes monster dan zou ik als ik jou was snel aan de bak gaan.
Zorg er wel voor dat je de noten eerst roostert in de oven voordat je ze in het beslag verwerkt.
Door het roosteren komt de smaak velen malen beter naar voren.

Je kunt natuurlijk ook al geroosterde noten kopen maar ik koop ze het liefste raw en rooster ze voor gebruik het liefste zelf.
Maar de keus is natuurlijk aan jou, doe wat jij zelf het fijnste vind.
Dus ik zou zeggen koekjes monsters klaar? Bakken maar!

Macademia koeken met witte chocolade

Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans

Ingrediënten
  

  • 200 gram Koude ongezouten roomboter
  • 300 gram Patentbloem
  • 200 gram Witte chocolade
  • 125 gram Ongezouten en raw Macademia noten
  • 175 gram Lichtbruine basterdsuiker
  • 165 gram Kristalsuiker
  • 1/4 theelepel Bakpoeder
  • 1 stuk Ei
  • 2 eetlepels Volle melk
  • 1/4 theelepel Zeezout
  • 1 1/2 eetlepel Golden syrup

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven en onder warmte.
  • Als de oven op tempratuur is leg je de Macademia noten op een bakplaat en rooster deze 8 minuten in het midden van de oven.
  • Schep na 8 minuten de noten om en schuif ze terug de oven in voor nog 2 minuten.
  • Haal ze als ze klaar zijn uit de oven laat ze afkoelen en hak ze vervolgens grof.
  • Meng de koude boter met de beide soorten suiker met de mixer op de laagste stand tot een egaal en licht geel mengsel.
  • klop dit 5 minuten door op stand 3 van je mixer.
  • Schraap daarna de wanden van je beslag kom schoon met een spatel.
  • Voeg de Golden syrup, melk en het ei toe en klop dit goed door.
  • Voeg bij de bleke massa in de beslag kom nu de bloem samen met zout, baking soda en het bakpoeder en mix dit geheel 8 minuten goed door, schraap tussendoor de randen af en toe schoon met de spatel.
  • (zet hiervoor wel eerst de mixer uit)
  • Hak de witte chocolade in grove en kleine stukken en spatel deze samen met de grof gehakte Macademia noten door het beslag.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep met behulp van een ijsschep 14 tot 16 bollen op je bakplaat.
  • Bak de koekjes voor 14 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  • Als de koeken uit de oven komen laat ze eerst nog 10 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze vervolgens op een taart rooster en laat ze verder compleet afkoelen.

Notities

A cookie a day keeps the doctor away!

Eet smakelijk.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*