Koekiemonster
Ik had weer eens zin in een heerlijk crunchy vers gebakken koekje.
Mijn favoriete koekjes zijn toch wel van die grote Amerikaanse koekjes, het liefste met chocolade.
Deze koekjes hebben lekker veel chocolade maar bevatten ook twee ingrediënten die je misschien niet snel in een koekje zou stoppen.
In ieder geval niet als combinatie, ik zelf hou persoonlijk echt van de combinatie zoet en zout in een gerecht.
Maple siroop en Bacon
In deze koekjes zit Maple siroop en stukjes uitgebakken bacon 2 ingrediënten die ik bijzonder goed bij mekaar vindt passen.
De Maple siroop zorgt voor het zoete element en de bacon voor die heerlijke zoute smaak.
Verder zitten er nog hazelnoten in en jawel stukken chocolade!
Het klinkt misschien allemaal wat vreemd maar de smaak explosie was echt optimaal, ook in de familie werden ze goed ontvangen en iedereen vond ze mega lekker!
Ben je nu nieuwsgierig geworden naar deze wat aparte combi?
Ga ze dan zelf eens maken of misschien heb je zelf nog wel een ultieme combi voor in een koekje? Laat het me dan zeker weten dan ga ik dat ook eens proberen.
ingrediënten voor 16 tot 18 koeken.
- 200 gram koude ongezouten roomboter
- 300 gram bloem
- 100 gram gehakte hazelnoten
- 175 gram licht bruine basterdsuiker
- 165 gram kristalsuiker
- 1 1/2 eetlepel Maple siroop
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- 1/4 theelepel baking soda
- 2 eetlepels volle melk
- 1/4 theelepel zeezout
- 150 gram pure chocolade baking drops
- 250 gram uitgebakken spekreepjes
Bereidingswijze
stap 1
verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
Bak de spekreepjes uit in eigen vet en laat ze afkoelen.
stap 2
Meng de koude boter met de beide soorten suiker met de mixer op de laagste stand tot een egaal mengsel.
klop dit 5 minuten door op stand 3 van je mixer.
Schraap daarna de wanden van je beslag kom schoon met een spatel.
Voeg de Maple siroop, melk en het ei toe en klop dit goed door.
Stap 3
Voeg bij de bleke massa in de beslag kom nu de bloem samen met zout, baking soda en het bakpoeder en mix dit geheel 8 minuten goed door, schraap tussendoor de randen af en toe schoon met de spatel.
(zet hiervoor wel eerst de mixer uit)
Roer nu met behulp van een spatel de chocolade, hazelnoten en de uitgebakken spekreepjes erdoor.
Stap 4
Bekleed de bakplaat met bakpapier en schep met behulp van een ijsschep 14 tot 16 bollen op je bakplaat.
Bak de koekjes voor 14 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Als de koeken uit de oven komen laat ze eerst nog 10 minuten afkoelen op een rooster.
A cookie a day keeps the doctor away!
Eet smakelijk!