Dit is een heerlijk gerechtje voor een lekker bankhang avondje of voor een borrel avondje.
Het is simpel te maken en heeft een heerlijke hartige smaak door de blauwe kaas.
Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en de meeste heb je misschien wel in huis, ik zelf wel altijd.
Ingrediënten voor 12 mini plaat taartjes
- 12 plakken bladerdeeg
- 400 gram rode uien
- 90 gram walnoten
- 200 gram blauwe kaas
- 10 takjes verse tijm
- peper en zout
- roomboter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en snijd de uien in halve maantjes.
Neem een ruime koekenpan en smelt een klontje roomboter bak de uien 10 minuten met wat peper en zout en de fijngesneden tijm.
Hak ondertussen de walnoten en voeg die de laatste 5 minuten bij de uien.
Beleg een bakplaat met bakpapier en vouw de randjes van het bladerdeeg om zodat er een beetje een vierkant bakje met hoge rand ontstaat.
Schep op elke vierkant bladerdeeg wat van de uien zorg dat je het goed verdeeld over de 12 stuks.
Verkruimel de blauwe kaas en verdeel deze over de 12 taartjes.
Bak de mini plaat taartjes 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!