Mosterdsoep vindt ik een heerlijke soep vooral als hij romig is en met spekjes erdoor en een scheutje witte wijn.
Wat mij betreft het ideale comfortfood gezellig met een glaasje wijn erbij en en een stokbroodje.
Ik denk dat ik de lekkerste mosterdsoep vorig jaar heb gegeten op vakantie in Groningen die smaak krijg ik thuis niet zo perfect nagemaakt maar deze versie komt zeker op een 2e plaats.
Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
- 1 liter water
- 2 groenten bouillon blokjes
- 200 milliliter droge witte wijn
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 150 gram grove mosterd
- 125 milliliter slagroom
- 300 gram spekreepjes
- tuinkers voor garnering en extra smaak
Bereidingswijze
Stap 1
Bak de spekreepjes krokant in eigen vet en bewaar deze als ze klaar zijn om op het laatste door de soep te doen.
Snipper de ui en en pel de knoflook teentjes.
Fruit de ui 2 minuten in de pan in een klein scheutje olijfolie.
Blus dit af met de witte wijn en kook even 2 minuten.
Voeg de mosterd en de geperste knoflook teentjes bij de ui in de pan.
Roer dit met een houten lepel 1 minuutje door zodat de smaken van de mosterd goed vrij komen.
Stap 2
Voeg de Bouillon bij de mosterd en wijn en breng de soep aan de kook.
Kook de soep 10 minuten en roer af en toe door de soep.
Als de 10 minuten voorbij zijn voeg je de slagroom toe en verwarm nog even kort door voor ongeveer 2 – 3 minuten.
Proef de soep en breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout.
Stap 3
Serveer de soep met wat tuinkers of wat uitgebakken spekjes en een lekker (koolhydraatarm) broodje of stukje stokbrood.