Noodlessoep met buikspek

Noodlessoep met buikspek

Noodlessoep met buikspek snelle noodles soep met verse groenten en knapperige krokante buikspek snel en gemakkelijk voor doordeweeks.

Noodlessoep met buikspek verse groenten gemakkelijk voor een doordeweekse dag.
In mijn voorgaande recept leerde ik je hoe je krokante buikspek uit de oven kunt maken.
Met deze buikspek kun je een heel gemakkelijk en lekkere noodlessop maken.
Dit recept is naar eigen wens aanpasbaar want je kunt natuurlijk de groente toevoegen die je zelf het lekkerste vind.
Qua noodles gebruik ik een dikke noodles zoals deze.
Deze zijn ideaal voor lekkere noodles soepjes.
Voor de groenten heb ik ervoor gekozen om baby paksoi, enoki mushrooms en wortel te gebruiken.
Deze doe ik rauw on de bouillon door de warmte van de bouillon garen ze iets maar worden ze niet te slap ze moeten namelijk nog wat bite houden.
Voor wat extra spice kun je javaantjes of wat chili olie toevoegen.
En vergeet natuurlijk de buikspek niet.

Noodlessoep met buikspek

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • Stukjes buikspek voor 4 personen
  • Ramen noedels voor 4 personen
  • 4 potjes Runder fond
  • 40 gram Verse koriander
  • 2 stuks Baby paksoi Gehalveerd
  • 2 stuks Wortel in dunne reepjes gesneden
  • 1 bakje Enoki Mushrooms
  • 1 zakje Javaantjes
  • 1 stuk Limoen
  • 1 stuk Verse gember van 10 centimeter
  • 4 teentjes Knoflook Geperst
  • 1 rode Chilipeper in ringen

Instructies
 

  • Was de groenten en de koriander halveer de babypaksoi en hak de koriander grof.
    Schil de wortels en snijd in dunne reepjes zet dit opzij op een bordje.
  • Doe alle runder fond in een soeppan en voeg extra 1 koffiekopje water toe.
  • Pel de teentjes knoflook en pers ze uit boven de soeppan hak de gember grof en doe deze ook in de soeppan.
  • Hak de chilipeper grof en doe deze ook bij de runder fond in de pan.
  • Halveer de limoen en voeg ook deze in de soeppan erbij.
  • Breng de pan met soep (runder fond etc) met de deksel op de pan aan de kook
  • Draai daarna het vuur laag en laat zachtjes 10 minuten koken.
  • Kook de noedels volgens de verpakking gaar in de tussentijd.
  • Na 10 minuten draai je het vuur uit en schep met een schuimspaan de limoen en gember uit de soep en gooi deze weg.
  • Verdeel de soep nu over vier komen leg in elke kom een schep noedels, 1 halve baby paksoi, een handje wortelreepjes en Enoki mushrooms.
  • Verdeel de stukje buikspek en de koriander over de kommen en strooi als laatste in elke kom nog wat Javaantjes.
  • Serveer direct!

Notities

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*